image

 

Geçtiğimiz günlerde Umut- Der tarafından tehdit edildiği iddiasıyla yerel basında haber olan Halis Akti ile ilgili çarpıcı bir iddia daha gündeme geldi. 

Halis Akti ile ilgili olarak ilimizde esnaflık yapmakta olan A. Z. İlginç iddialarda bulundu. A.Z. adlı esnafın anlattıklarını yorumsuz veriyoruz.

İşte A. Z. Adlı esnafın anlattıkları: “Bundan 1 ay önce Halis AKTİ adındaki şahıs -tabi daha önce ismini bilmiyordum- buraya geldi. Sıradan bir makbuz gösterdi ve benden para istedi. Ben de neyin nesi olduğunu bilmediğim için güvenmedim ona. Çünkü sıradan bir makbuz ile gelmiş ve yardım talep ediyordu. Eğer Kuran Kursu veya Cami için yardım talebinde bulunsaydı belki verirdim ama ona güvenemedim. Ben de adamı göndermek için iş yeri sahibinin burada olmadığını söyledim. Ertesi gün yine geldi, tabi bu kez tek başına değildi. Yanında pantolon giymiş başı örtülü bir kız vardı. Ben durumumun olmadığını söyledim ancak buna rağmen ısrarcı bir dil ile para istemeye devam etti. Şöyle dedi: “Nasıl durumun olmaz koskoca dükkanın var bu kadar eşya satıyorsun.” Ben de borçlarımın olduğunu söyledim. Ne kadar reddettiysem de o ısrarcı bir uslup ile istemeye devam etti. Daha sonra sözü çarpıtarak, “İşte sen maddi imkanının olmadığını söylüyorsun ama gazete dergi almasını biliyorsun. Senin sakalın var sen muhafazakar birine benziyorsun. Sen para vermezsen başkaları nasıl versin” diyerek hakaretlerde bulundu. Sürekli ısrarcı olup işte sen dindar birisin sakalın var gibi ithamlarda bulunarak yanında getirdiği sözde başörtülü kıza karşı rencide etmeye çalışıyordu. Baktı olacak gibi değil, bu kez duygu sömürüsü yaparak para almaya çalıştı. Herhangi bir ücret ödemedim “Biz Varız Derneği” adına geldiğini söylüyordu. Yanında getirdiği başörtülü kızı kullanarak milletten para almaya çalışıyordu.” Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *