image

Her kamu kurumundan bir personele verilen üç aylık işaret dili eğitimi sona erdi.

Kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına yönelik açılan işaret dili kursu Valilik Toplantı salonunda yapılan son dersle sona erdi.Toplantıya, Vali Yardımcısı Şener ÇAĞLAR, kursun eğitmenleri ve kursiyerler katıldı.

Vali Azmi Çelik’in Gençlik Evi  ziyareti sırasında bir işitme engelli vatandaşın kamu kurumlarından; bir işitme engelli olarak iletişim sağlamakta zorluk çektiğini belirtmesi üzerine  Valinin talimatlarıyla her kamu kurumundan bir kamu çalışanının kursa katılımıyla 3 aydır devam eden işaret dili kursu sona erdi.

Kursun son gününe katılarak bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Şener ÇAĞLAR kendisinin aynı zamanda Batman Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu Başkanı sıfatıyla engellilerin kamu kurumlarına erişimindeki fiziki engelleri kaldırma adına çalışmalar yürütmekle beraber insan unsurunun temel öğesi olan sözlü iletişim kurabilme ve kendini ifade edebilme adına işitme engelliler için kamu kurumlarında böyle bir hizmetin verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek; başta kursiyerleri, İşitme Engelliler Derneğini ve Gençlik Evi yönetici ve çalışanlarını tebrik etti.Toplantı toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. Davut Başaran

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *