image

 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "YPG 3 yıldır, Suriye'de Müslüman Kürtleri katlediyor." iddiasında bulundu. 

Cuma İçten, "HDP, 6-7 Ekim olaylarından ders çıkarmamışsa, 51 insanın ölümünden hala mutluysa eğer, sokaklara çocukları tekrar çıkartır. Ama HDP, 51 insanın hayatını kaybetmesinden rahatsızlık duymuş ve üzgünse eğer, bir daha sokak terörüne yol açmamalıdır" dedi. 

HDP'nin siyasi parti olup olmadığına karar vermesi gerektiğine işaret eden İçten, "HDP, 6-7 Ekim olaylarını bu şekilde yapacağına, bizim Kazlıçeşme'de topladığımız gibi, insanları Diyarbakır'da meydanda toplasaydı, demokratik bir eylem içerisinde olsaydı, bugün 51 insanımız yaşayacaktı. HDP, tekrar sokaklara terörü davet ederse, bence bırakın Ankara'da siyaset yapanları, Kürt halkının kendisi de HDP'ye hesap soracaktır" diye konuştu.

Cuma İçten, IŞİD'in "terör örgütü" olduğunu ve hiç kimsenin AK Parti'yi IŞİD'le bir araya getiremeyeceğini savunarak, "IŞİD'in elindeki silahlar ve mühimmatlar Musul'daki depolardan aldığı silahlardır. Musul, IŞİD tarafından işgal edilmeden önce, oradaki depolar dolu bir şekilde bırakılmıştır ve resmen o depoların anahtarı IŞİD'e teslim edilmiştir. Bankalar nakit para, külçe altın ile doldurulmuştur ve o da IŞİD'e teslim edilmiştir. " dedi.

 

AK Parti'nin, Suriye'deki Kürtler arasında ayırım yapmazken, HDP'nin yaptığına işaret eden İçten, "(Benim marksist Kürdüm) dediler onları aldılar ama dindar, muhafazakar Kürtleri Suriye'de ölüme terk ettiler, hatta YPG'nin kendisi öldürdü. Çünkü YPG, Suriye'nin kuzeyinde 16 Kürt yapılanmasını talan etti, katletti. YPG 3 yıldır, Suriye'de Müslüman Kürtleri katlediyor. Ama biz Araplara da Türkmenlere de Kürtlere de Ezidilere de din ve mezhep ayırımı yapmadan el uzatıyoruz" diye konuştu. Hürseda

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *