image

 

 Molla Enver Kılıçarslan’ın başkanlığını yaptığı Âlimler ve Medreseler Birliği yılbaşı kutlamaları ile ilgili bir açıklama yaparak, yeni yıl kutlamalarının devlet eliyle teşvik edilmesinin, dini kurumların ise buna gerekli tepkiyi göstermemesi, yaşanan ahlaksızlığı meşru göstererek her sene işlenen cürümlerin dozajını daha da artırdığına dikkat çekti. 

Yapılan açıklamanın devamında, “Başta ticari olmak üzere her türlü sosyal alanda bizleri çepeçevre kuşatan yeni yıl kutlamalarının devlet eliyle teşvik edilmesi, ülkedeki dini kurumların ise buna gerekli tepkiyi göstermemesi yaşanan ahlaksızlığı meşru göstererek her sene işlenen diz boyu cürümlerin dozajını daha da artırıyor. Özellikle yılbaşı öncesi ve sonrası günlerde tamamen bizleri çevreleyen bu batı kültürü etkinliklerin had safhaya ulaşması nedeniyle Müslümanlar kendi öz memleketlerinde yabancı konumunda kendilerini hissediyorlar.” denildi.

DİNİ KURUMLAR SESLERİNİ YÜKSELTMELİ

Müslümanların kutlayıp, birbirlerini tebrik edecekleri mübarek gün ve gecelerin Kuran ve Sünnet çerçevesinde beyan edildiği ifadelerine yer verilen açıklama daha sonra, “Bunun dışında kalan; İslam dışı, bizleri asli değerlerimizden uzaklaştıran, Müslümanları uyuşturan, birbirlerine karşı ilgilerini azaltan, başı ucunda bin bir belayla müptela olan kardeşlerinin çığlığına karşı kendilerini sağır bırakan hiçbir etkinliğin İslam’da yeri olmadığı gibi kutlanması için de hiçbir Şer’i dayanağı yoktur. Bu etkinlikleri meşrulaştırmak için ilmi araştırmalar içerisine girmeyi ise tamamen anlamsız görmekteyiz. Bu sebeple ülkedeki dini merci konumunda olan kurum ve kuruluşlar etkin medya yollarıyla bu ahlaksızlıkların önüne geçmek için doyurucu açıklamalarda bulunmalıdırlar. Diyanet İşleri Başkanlığı kendi denetimi altındaki personelleri bu konu üzerinde durmaları gerektiği hususunda uyararak, Cuma hutbelerinde yılbaşı kutlamalarının tehlikeli boyutuna değinmelerini ısrarla talep etmelidir. Aksi takdirde bu günlerde yaşanacak olan İslam dışı tüm olumsuzluklara sessiz kalanlar dolaylı olarak bu çirkefliklerden kendileri sorumlu olacaktır.” İfadeleri ile devam etti.

OKULLARDA HER YIL BÜYÜK REZALETLER SERGİLENİYOR

 

Açıklamada, her sene milli eğitime bağlı eğitim kurumları ve üniversitelerde bu geceye özel sözde eğitimciler tarafından düzenlenen içkili-kadınlı etkinliklerde diz boyu yaşanan ahlaksızlıkların Türkiye’nin “Bir İslam ülkesi mi yoksa batı taklitçisi bir devlet mi olduğu” sorularını akıllara getirdiğinin altı çizildi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *