image

 

 

Yatak kapasitesini 25’ten 33’e çıkaran Gercüş Devlet Hastanesi yoğun bakım servisi açacak

Batman Gercüş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Baz, günde yaklaşık 120 hastaya hizmet verdiklerini söyledi. Dr. Baz, hastanede yaptıkları düzenlemelerle hizmet kalitesini yükselttiklerini, yeni servisleri kazandırmak için de büyük gayret içerisinde olduklarını vurguladı.

12 ayda 26.418 hasta muayene edildi

Mali, açıdan sıfır borçlu bir hastane olduklarına dikkat çeken Dr. Baz, hastanenin 12 aylık sağlık verileri ile ilgili şöyle konuştu, “ Son 12 ayda hastanemiz polikliniklerinde 26.418 hasta muayene oldu. Acil poliklinik hasta muayene sayısı 19.097, yatan hasta sayısı 1.028, ameliyat edilen hasta sayısı 2141, sevk edilen hasta sayımız ise 626.”

Yatak kapasitesi 25’ten 33’e çıktı

56 hastaya evde sağlık hizmeti verdiklerini belirten Başhekim Baz, hastanede yapılan diğer çalışmalarla ilgili şöyle devam etti; Hastanemiz yatak kapasitesi 25 iken, 8 yatak ilavesiyle bunu 33’e çıkardık. Bir ameliyathanemiz mevcuttu fakat istediğimiz düzeyde değildi. Yaptığımız düzenlemelerle daha çok ameliyatın yapılabileceği bir standarda getirdik. Hastanemizde yoğun bakım servisi yoktu, bunun için de başlatmış olduğumuz çalışmanın sonuna geldik. Yakın bir zamanda 4 yataklı yoğun bakım servisini de hizmete sunacağız.”   Mehmet Emin Uras

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *