image

Batman Belediyesine destek için gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Ahmet Deniz’i makamında ziyaret etti. Ziyarete; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN ve heyeti, Batman Belediye Başkanı Ertuğ Şevket AKSOY, Vali Yardımcısı Serap Özmen ÇETİN katıldı.

Kabullerinden dolayı Vali Denize teşekkür eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan; Batman Belediyesine, belediyecilik tecrübelerimizi aktarmak, bu konuda gerekli her türlü desteği sağlamak ve Batman ilini daha güzel bir şehir yapmak için burada olduklarını belirtti.
Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Deniz; Kamu kurumlarında hizmet işleyişine ilişkin tecrübelerin çok önemli olduğunu ve bu konuda ilimiz belediyesine yapacakları katkılardan dolayı Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanı Zolan ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

 ‘’Hala yapılması gereken işler var’’

 

Kristal Parkta Batman’a yapılan ziyarete ilişkin kısa bir açıklama yapan ZOLAN, ‘’Bugün Batman’dayız ve Sayın Başkanımızı ziyarete geldik. Batman’a baktığımda Batman güzel bir şehir ancak hala yapılması gereken işlerin olduğu, sıkıntıların olduğu, hizmet üretmek yerine başka şeylerin yapıldığı ortada. Bu noktada AK Parti Genel Başkan Yardımcımız, bizi Büyükşehir Belediyesi olarak tecrübelerimizi paylaşmak için görevlendirdi. Bu ziyaretmizde hem tecrübe paylaşımında hem de hizmetlerin hızlanmasında hem de Başkanımızın yapmış olduklarını yerinde görerek biraz sohbet ettik. Başkanımız göreve gelir gelmez çok güzel işler başlatmış, kendilerini tebrik ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

‘’Biz insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını istiyoruz’’

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN’ın ardından konuşan Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket AKSOY, ‘’Bugün Denizli Büyükşehir Belediye Başkanını ekibi ile birlikte misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ziyaret esnasında kendileri ile görüş alış verişinde bulunacağız. Tecrübelerinden, belediyecilik konusundaki birikimlerinden yararlanacağız. Tabi bu ziyaret bize belediyecilik konusunda sağlayacağı yararların yanında bence sembolik olarak da önem taşıyor. Bölge insanının daha iyi şartlarda, daha huzurlu ve daha mutlu yaşaması için sadece bizlerin yüreği çarpmıyor. Türkiye’nin her yerindeki yöneticilerimizin, devlet yetkililerimizin gönlü buradaki insanlarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını istiyor’’ ifadelerini kullandı.

 “Belediyelerimiz ideolojik üs ve mali transfer merkezi olarak kullanıldı”

 

Batman’daki vatandaşların belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamadığını belirten AKSOY, ‘’Belediye hizmetleri yerine getirilmedi, belediyelerimiz ne yazık ki birer hizmet birimi olması gerektiği yerde birer ideolojik üs ve mali transfer merkezi olarak kullanılmaya çalışıldı. Bu da kentlerde önemli kentsel sorunları biriktirdi. Önemli sorunlar yaşanmaya başladı. Hem kendi belediyemizin imkanlarını kullanarak hem de Türkiye’nin her yerindeki belediyelerimiz, hem de devletimizin kamu ve kuruluşları ile işbirliği yaparak burada yaşayan insanlarımıza –ki onlar her şeyin en iyisine layıktır- nasıl daha iyi hizmet yaparız, onların günlük yaşamlarını nasıl düzeltiriz, şartlarını nasıl daha iyi hale getiririz, milletimizin vergileri ile bize aktarılan kaynakları, yine buradaki vatandaşlarımızın ödedikleri vergiler ile oluşturduğumuz kaynakları; en etkin, en verimli, en şeffaf, en saydam bir biçimde nasıl kullanırız? Vatandaş odaklı çalışmalarımızı nasıl en üst düzeye çıkarırız? Biz bunların endişesindeyiz. Bu ziyarette bu çerçevede planlanmış ve bu çerçevede yürütülecek’’ dedi. (Şevki Aslan)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *