image

"Halep'e Yol Açın" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Batman'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu araç konvoyu, gece saatlerinde yapılan etkinliğin ardından Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gitmek üzere yola çıktı. İslami sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde çok sayıda vatandaş, saat 24.00'te Kültür Camii’nde bir araya geldi. Engelli ve yabancı uyruklu kişilerin de etkinliğe katıldıkları gözlendi.

İSLAMİ GENÇLİK HALEP'TEKİ KATLİAMI LANETLEDİ

Batman Üniversitesi İslami Gençlik Platformuna üye öğrenciler cami bahçesinde rejim ve Rusya aleyhine sloganlar atarak, Halep'teki katliamı lanetledi.

Ayrıca öğrencilerin, "Halep'e halkan ol", "Halep yanıyor, dünya sessiz kalıyor", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Ey mazlum Halep", "Halep'teki bebeklerin ömrü kelebek kadar" ve "Dün Hama, bugün Halep" yazılı pankartlar açtıkları görüldü.

17 ARAÇ YOLA ÇIKTI

Burada toplu halde kılınan teheccüt namazının ardından Halep için dualar edildi. Daha sonra yapılan basın açıklamasını Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu adına Zahir Seven okudu. Etkinliğin ardından vatandaşlar, 2 minibüs ve 15 araçla Reyhanlı'ya gitmek üzere yola çıktı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *