image

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Kolları tarafından Halep'e ve Suriyeli mazlumlara destek için uluslararası kuruluşlara gönderilecek mektubu halkın imzasına açtı.

Halep'e için imza standı ve Suriye’deki mazlumları gösteren resim sergisi, Cumartesi ve pazar günleri 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık kaldı. Vatandaşlar standa ilgi gösterdiler.

Esed rejimi ve Rusya tarafından yapılan saldırılara maruz kalan Halep halkı için Batman Park AVM’de açılan ve iki gün süren imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İmza kampanyasında ayrıca Suriye’deki halk için para yardımı toplandı.

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Kollarının organize ettiği etkinlikle ilgili bilgi veren Behiye Özmen,  Suriye’de, Arakan’da, Filistin’de, Afganistan’da, Afrika ülkelerinde vahşi savaşların sürdüğüne dikkat çekerek, 21. yüzyılın aslında medeniyet veya bilim çağı olmadığını, insanlığın geçmiş yüzyılların onurla inşa ettiği savaş hukukunu bile yok sayan bir ilkelliğe doğru evirildiğini gördüklerini belirtti.

Suriye halkına ve Haleplilere barış için yardım eli uzatmayan tüm insanları, insanların yarattığı kurumları ne tarih ne Allah’ın affedeceğini söyleyen Özmen, kampanyayı açmalarındaki amaçlarının Suriye ve Halep’teki mazlumların yanında yer almak olduğunu ifade etti.

Özmen, “Amacımız Halep için duyarlı olmak, yaşanan bu insanlık suçuna tepkisiz kalmamak ve birlikte bunu daha anlamlı hale getirebilmek için bir araya geldik. Resim sergimiz, imza kampanyamız, göndereceğimiz protesto mektuplarımızla, un ve battaniyelerle inşallah bizim de en azından ateşe su döken karıncalardan olmayı Rabbim nasip eder. Topladığımız imzaları inşallah büyükelçiliklere göndermeyi düşünüyoruz. Yaşanan bu katliama duyarsız, sessiz kalmanın, kendi hayatımıza hiçbir şey olmamış gibi devam etmenin, en az zalimler kadar suç işleyen, duyarsızlıkla en azından bu kıyıma sebep olmak istemiyoruz. Aynı duygular içerisinde olan arkadaşlarımızla buradayız.” dedi. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *