image

 Batman merkezli Kur’an Nesli Platformu tarafından geçtiğimiz Pazar günü Türkiye genelinde 46 ilde düzenlenen "Kur'an Nesline Meal Sınavı"na katılan vatandaşlar duygularını paylaştı.

Meal Sınavına giren katılımcılar Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ederken, Kur’an’ın daha fazla okunması ve anlaşılması bakımından bu tür sınavların devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Sınava girenlerden Mahmut Atmaca, şu an İslam ümmetinin yaşadığı sorunların, Kur’an-ı Kerim’in mesajından uzak kalınmasından kaynaklandığını ifade ederek, “Bu sınav gerçekten önemliydi. Çünkü şu an tek sorunumuz Kur’an’dan uzaklaşmamızdır. Kur’an Nesli Platformunu bu konuda tebrik ediyorum. Gerçekten İslam’a çok büyük bir hizmettir. İnsanları Kur’an ile buluşturuyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Bu tür sınavları daha fazla önemsememiz gerekiyor ve toplum içinde yaygınlaştırmamız gerekiyor.” dedi.

Kur’an’ın sadece hatim okumak için indirilmediğini söyleyen eğitimci Osman Akdeniz de, “Bu sınav, Kur’an’ı anlamak ve anlamış olduğumuz Kur’an’ı hayata aktarmak için önemli bir adımdır diye düşünüyorum. Son yüzyıllarda Kur’an-ı Kerim anlaşılmadı.  Anlaşılmadan okundu, yani sadece hatim indirmek için sadece ölülere okumak için bir amaç haline getirdiler. Asıl amacın dışına çıkarıldı. Ama bu meal sınavı bir adım olur inşallah. Kitabın arka bölümünde şöyle bir şey yazıyordu. Sınavın asıl amacı bir ödül ve ya hediye değil. Yani vahyi hayatımıza aktarmak için bir adım olarak görülüyordu. Bu sınavlar inşallah devam eder ve insanlar vahyi anlayıp, vahye göre hayatını şekillendirir.” diye konuştu

 ALLAH İÇİN ATTIĞIMIZ ADIMLARIN BOŞA GİTMEYECEĞİNİ BİLİYORUZ

Sınav sayesinde hafızasındaki bilgileri tazelediğini belirten Ömer Aslan, “Bu tür sınavları tertipledikleri için emeği geçen bütün kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bildiklerimizi tekrarlamış oluyoruz. Kur’an’ı okuduğumuz zaman bu sınavı kazandığımız anlamına geliyor. Evden hareket ederek bu sınava geldiğimiz zaman attığımız her adımın Allah için boşa gitmeyeceğini biliyoruz. Umuyoruz ki, daha geniş kitlelere hitap eder de insanlar Kur’an’dan uzak kalmazlar.” ifadelerini kullandı.

 GENÇLERİN KUR’AN’I ÇOK OKUMALARI LAZIM

Habeş Karadal isimli yaşlı amca, “Allah’a şükürler olsun sınava girdim. Çok iyi geçti. İnşallah umreye de giderim. Aklını kullanan insan Kur’an’ı iyi anlar. Gençlerin Kur’an’ı çok okumaları lazım. Ne kadar okunursa o kadar kazanç elde ederler.” diye konuştu.

Lise son sınıf öğrencisi Adem Acar ise “Öncelikle bu sınavı hazırlayan Kuran Nesli Platformuna ve emeği geçen tüm abilerimize teşekkür etmek istiyorum. Sınav iyi geçti. Gerçekten bozulmuş toplumda böylesi toplumu iyileştirmeye yönelik faaliyetler ve çalışmalar gerçekten çok iyi, memnuniyet verici. İnşallah bu tür sınavların devamı gelir. Toplumun daha çok bilinçlenmeye ihtiyacı var.” dedi.

İsa Zeybek, “Yıllardır özlediğimiz, beklediğimiz bir sınavdı. Daha önce birçok sınava girip çıktık. Bugün hepimizin ihtiyaç duyduğu konuları gördük. Kur’an’dan ne kadar uzak kalındığını anladık. Her gün Kur’an okuyorduk. Bilmediğimiz birçok şeyi okuduğumuz Kur’an’dan şimdi daha iyi anladığımıza inanıyorum. Kendimizi ve bilgimizi sınamış olduk.” dedi.

Süleyman Korkut, sınavın faydalı olduğunu, tekrar tekrara yapılması gerektiğini söylerken, Yunus Yusma ise sınavı biraz zor geçtiğini belirterek, “Halkın bu tür sınavlara ihtiyacı var. Kur’an’dan habersiz olamayız. Onu okumalı ve anlamalıyız. Bu sınavlar sayesinde öğreneceğimiz çok şey var. Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ediyorum.” dedi. İlkha

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *