image

Kış hazırlıkları toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve ilgili kamu kurum yöneticileri katıldı.

Bu yıl yürütülecek hizmetlerde bir aksaklık ve sorun yaşanmaması için geçen yıl yapılan çalışmaların ele alınarak değerlendirildiği toplantıda, yapılan hazırlıklar masaya yatırıldı. 

İlgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmalarının daha verimli olacağını dile getiren Vali Deniz, ”Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ilgili kurumların 24 saat esasına göre vatandaşa hizmet verecek şekilde plan ve program yapmaları gerekiyor. Şehir merkezine oranla bazı ilçelerimizde kış ayları daha zor geçiyor. Özelikle kırsal kesimde yürütülecek hizmetlerde kurumlarımızın koordineli bir şekilde çalışma yürütmelerini istiyorum. Çünkü vatandaş memnuniyeti bizim için her şeyden daha önemlidir.” dedi.

RAMAN ETEKLERİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Öte yandan; dün Batman merkeze ve özellikle Batı Raman Dağları eteklerine mevsimin ilk karı düştü. Yağışla beraber Raman dağları etekleri kısa sürede beyaza büründü.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada ise kar nedeniyle ilçelerde onlarca köy yolunun kapandığı belirtilerek, yollarda mahsur kalan vatandaşlara ekiplerin yardımlarının aralıksız devam ettiği ifade edildi.

Kar yağışının devam ettiği Gercüş’te 30 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edilen açıklamada, şu ana kadar Gercüş'te Doruk, Tepecik, Gökçe, Yayladüzü, Ardıçlı, Bağgözü, Bağlıca, Sapanlı, Taşçı, Kayapınar, Kayalar, Rüzgarlı, Tepebaşı, Aksu, Kozlu, Akburç, Arıca, Koçak, Vergili, Akburcu köylerinin yollarının açıldığı bildirildi.

Sürücülere kış lastiği ve zincir bulundurmaları uyarısında bulunan açıklamada, karla mücadele ekiplerinin vardiyalı olarak 7 gün, 24 saat esasına dayalı olarak hizmet vermeye devam ettiği kaydedildi. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *