image

PKK Ve MLKP’ye Operasyon

Batman ilçelerinde PKK’ye yönelik eş zamanlı yapılan ilk baskınlarda 21 kişi gözaltına alınırken, 13 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkez ile Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerinde PKK’ye yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 34 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildiği belirtildi.

Baskınlarda 21 kişinin gözaltına alındığı, 13 kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldığının bildirildiği açıklamada, evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiğine yer verildi.

Açıklamada, “Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda 14 Aralık 2016 tarihinde BTÖ işbirlikçi/yardım ve yatakçıların yakalanması amacıyla Batman il merkez, Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerinde 34 ayrı adreste yapılan operasyon neticesinde 21 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 13 şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, CD., bilgisayar, fotoğraf makinası, sim kart, tablet, hard disk, DVD., flash bellek, telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelere cumhuriyet başsavcının talimatı ile el konulmuştur.” denildi. 

İKİ ÖRGÜTE ORTAK OPERSAYONDA DA 8 GÖZALTI

PKK ve MLKP’ye yönelik düzenlenen ortak operasyonlarda ise 8 kişi gözaltına alındı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, kent merkezi ile Gercüş ilçesinde 20 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda PKK ile MLKP içerisinde faaliyet gösteren 8 kişinin gözaltına alındığı, 12 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:“İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında MLKP (Marksist-Leninist-komünist Partisi) terör örgütü ile PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-PH içerisinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik 14.12.2016 günü İl Emniyet Müdürlüğünce ilimiz merkez ve Gercüş ilçesinde  toplam 20 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda  8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup 12 şahsın da yakalama çalışmaları devam etmektedir.”

Açıklamanın devamında gözaltına alınan kişilerin ikametlerinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kurusıkı silah, çok sayıda cep telefonu-sim kart ve örgütlere ait dokümanın ele geçirildiği kaydedildi. Şevki Aslan

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *