image

Batman Piri Reis MTAL okulunda öğrenim gören 9. sınıf öğrencisi Nazlı Dinç, okulunda yapılan deneme sınavında 1. olurken Batman genelinde ise 5. Olmayı başardı. Okulun genel olarak yaptığı sınava büyük ilgi gösterildi. Dinç, yaptığı başarıdan dolayı Okul idaresi kendisini hediye çeki ile ödüllendirdi. 

KUR’AN OKUMAYA HAYRAN

Okul birincisi olmakla yetinmeyeceğini belirten Nazlı Dinç, önce Batman ve ardından da Türkiye genelinde dereceyle en iyi üniversitelerden birine yerleşmek istediğini söyledi. 
Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Durucak Köyü İlköğretim okulunda başarılı bir şekilde öğrenimini tamamlayan Nazlı Dinç; “Köyde babaannemin yanında zor şartlar altında ilköğretim okulunu bitirdim. Köyde babaannemin yanında zor şartlar altında büyüdüm. Bir yandan hayvanlarımıza bakar yemini verir ve günün büyük çoğunluğunu onlara bakarak geçirirdim. Babaannem hasta ve yaşlı olduğundan dolayı kendisiyle ilgilenir, yemeğini yapardım. Evdeki temizlik ve çamaşır işlerini de yapardım. Gündüz pek boş vaktim olmazdı. Arta kalan zamanımda ise Kuran-ı Kerim öğrenirdim. Şuan iyi derecede Kuran-ı Kerimi okuyabiliyorum. Türkçe mealiyle ilgileniyorum. Geceleri geç saatlere kadar öğretmenlerimin bana vermiş olduğu ders ve ödevlerini yapmaya çalışıyorum. Şuan çok mutluyum. Bu aşamada başta babamın, babaannemin ve öğretmenlerimin desteği ve telkinleri daha yüksek hedeflere taşıyacağına eminim.”diye konuştu.

 Okul Müdürü Necmettin Doğan Kümet, Nazlı Dinç’in başarılı bir öğrenci olduğunu, okulda, çevresinde ve arkadaş ortamında örnek bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Abdullah Eşenbuğa

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *