image

Özel Batman Çözüm Koleji Anaokulu&İlkokulu’nun düzenlediği ve Eğitimci Yazar Prof. Dr. Şemsettin Dursun’un sunduğu “ÇOCUK EĞİTİMİ VE BAŞARI” adlı konferansa veliler büyük ilgi gösterdiler. Konferansta; çocuğun eğitimi için aile, okul, öğretmen işbirliği üzerinde duruldu. Eğitimci Yazar Prof. Dr. Sayın Şemsettin Dursun, yılların verdiği tecrübe ile hem eğitimci hem baba kimliğiyle dinleyenlere önemli bilgiler verdi ve ailelerin yaşamında kilometre taşı olabilecek anılarla konferansı süsleyerek ilgi çekici bir sunum yaptı.

ÇOCUKLARINIZI ÇAĞLARINA GÖRE YETİŞTİRİN

Eğitimci Yazar Prof. Dr. Şemsettin Dursun, eğitimde ailenin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu;“Çocuklarımızdaki potansiyel enerjiyi, kinetik enerjiye çevirmek önce ailenin sonra da eğitim kurumlarının elinde. Anne ve baba fedakarlık yaparak çocuğa zaman ayırmalı, ilgi sevgi göstermeli ve başarması için onu yüreklendirip “özgüven” kazandırmalıdır… İnsan, öznedir. Geri kalan her şey nesne ve gölgedir. Aslolan insandır yani öznedir. Çocukların yaşadığı ve yaşayacağı çağlara göre eğitilmesi gerekir . Nitekim Hz. Ali bu konuda şöyle buyurur ; “Çocuklarınızı çağınıza göre değil, çağlarına göre yetiştirin.” Çocukların hayal dünyasını önemseyin ve uzun yolculukta onlara destek olun, empati yaparak onları anlamaya çalışın.“Hayat yolunda uzun farları yakarak ilerleyin “ der Bill Gates. Çocukları korkutmak dayak atmak modern eğitime ve çocuk yaratılışına aykırıdır; zira korku ikliminde bilgi yetişmez.”

KOŞULLU SEVGİDEN VAZGEÇİN

Eğerli, koşullu sevgi yerine; rağmenli sevgiyi denemek gerektiğini belirten Dursun, “Ne olursa olsun seni seviyorum seveceğim deyin çocuklarınıza… Gölcük Depremi’nde kolları kaybeden bir babanın feryadı olayı mükemmel bir şekilde açıklıyor. “ Keşke kollarımı kaybetmeden önce hep sevgiyle sarılmak için kullansaydım. Beynimdeki kalbimdeki sevgiyi ellerim kollarım çocuklarımın saçlarına aktarsaydı. Ama artık çok geç ben ellerimi ve kollarımı hep şiddet için kullandım…”Sürekli eleştirilen çocuklar, özgüvenlerini kaybederler. Özgüven ev değerli olma hissi çok önemlidir. Nitekim yıllarca ezilen horlanan zenciler, Amerika’da özgüven aşılayan bir slogan sayesinde ABD’nin tepe noktasına geldiler. Obama’nın sloganı “You can do, we can do” siz yapabilirsiniz. Biz yapabiliriz… Evet istersek yapabiliriz; çocuklarımız için yadınlık ve mutlu yarınların kapılarını aralayabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Konferanstan sonra Çözüm koleji Müdürü Rıdvan Sevim, günün anısına Eğitimci Yazar Prof. Dr. Şemsettin Dursun’a bir Siirt battaniyesi hediye etti.Veli toplantısının ardından velilere ikramlarda bulunan okul yönetimi, bu tip konferansların ve eğitim ile ilgili etkinliklerin süreceğini söylediler… Şevki Aslan

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *