image

PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıya tepki gösteren Kızıltepeliler, halkın birlik olup bu tür olaylara daha sert ve yüksek bir sesle karşı çıkması gerektiğini söylediler.

 Kızıltepe Devlet Hastanesi Caddesi’nde PKK tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında işyerleri zarar gören esnaf, halkın birlik olup PKK’ye daha sert ve yüksek bir sesle karşı çıkması gerektiğini söyledi.

“OLAYA KİTLESEL TEPKİ GÖSTERİLMESİ GEREKİR”

Olay yerine geldiğinde yaralılar ve yanan araçlarla karşılaştığını belirten Eczacı Ferit Akdağ, şunları söyledi: “Saat 18.00’de işyerimizi kapatıp personellerimiz ile eve doğru giderken havalimanı kavşağına vardığımızda patlama sesi duyduk. Araçtan inip etrafımıza baktık bir şey göremedik. Hastane tarafına baktığımda siyah dumanların olduğunu gördük. Patlama yerine geldiğimde yaralılar vardı, yangın vardı, araçlar yanıyordu. Çok şükür bizim sadece maddi zararımız var. Bu tür olayları artık lanetlenmekten öte kitlesel olarak tepki gösterilmesi gerekir.”

 “BUNA BİR DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ”

Halk olarak hiç tasvip etmedikleri olaylarla karşı karşıya kaldıklarını belirten esnaf Feridun Aşar ise şöyle konuştu: “Mesaimiz akşam 18.00’de bitiyor. Arabalara binmemizle patlama meydana geldi. Allah korusun yüzlerce ölü de olabilirdi. Yani hiç kimsenin hakkı yok bunu bize yaşatmaya… En güzel bir şekilde barışın olmasını istiyoruz.  Artık yeter diyoruz. Nereye kadar, kime hizmet ediliyorlar. Bakınız insanlar ölüyor. Buna bir dur demenin zamanı geldi. Bir beraberlik içerisinde hep beraber bir dur diyelim, yani tepkimizi dile getirelim.”

 “HALK, PKK’NİN BATININ MAŞASI OLDUĞUNU GÖRMELİDİR”

Türkiye’nin üzerinde ciddi oyunların oynandığına dikkat çeken Yavuz Yılmaz da şunları dile getirdi: “Artık terör örgütleri olsun FETÖ’nün yaptığı eylemler gibi olsun batının kullandığı maşaları milletimizin görmesi gerekiyor. Bu konuda uyanık olması gerekiyor. Batının, Amerika’nın, Avrupa Birliği’nin fikir ve düşüncelerine göre eylem yapan maşa olarak kullanılan örgütlere karşı vatandaşımızın, halkımızın uyanık olması gerekiyor. Nasıl demokrasi için bir güç birliği yapıp her gün demokrasi nöbeti tutuluyorsa terör örgütlerine karşıda uyanık olup bu tip bir örgütlenme içerisine girmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunda bu eğilim var ama insanlarımız deşifre olmamak için hedef gösterilmemek için kendisi üzerinden planlar yapılmaması adına tek başına hareket edemiyor ancak bir arada biz güç olabiliriz.” İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *