image

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 100’üncü gününe girdi. PKK’lilerce açılan çukur, kurulan barikatlar nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve akabinde başlatılan operasyondan dolayı ilçeyi terk ederek Kızıltepe ilçesine yerleşen Nusaybinli aileler, konuştu.

Ramazan ayını muhacir ve zor durumda geçirdikleri için buruk olduklarını söyleyen aileler, çukur siyasetinden dolayı PKK'ye ve bu konuda tedbir almadığı için devlete tepki gösterdi.

Nusaybin’deyken maddi durumlarının iyi olduğunu ancak PKK’nin çukur siyasetiyle yardıma muhtaç duruma düştüklerini dile getiren aileler, devletin de kendilerine yaptığı yardımların çok yetersiz kaldığını ifade etti.

Kızıltepe’ye yasak öncesi geldiklerini ve kiraladıkları evde 3 aile kaldıklarını aktaran Reşat A, yanlarına sadece birkaç parça eşya aldıklarını, buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, klima gibi eşyalarının ise Nusaybin’deki evlerinde kaldığını söyledi. Yaklaşık 4 aydır büyük sıkıntılar çektiklerini, ancak sabretmekten başka çarelerinin olmadığını dile getiren Reşat A, Nusaybin’in açılmasını beklediklerini söyledi.

“Devletin yardımları çok yetersiz”

4 aydır işsiz olduğunu ve aynı evde 3 aile kaldıklarını kaydeden Reşat A, “İş olmadığından dolayı sıkıntımız var. Hayırseverden biraz yardım geliyor, devletten de biraz bir şeyler aldık ama yetersiz. Bizim ev kiramızı bile çıkarmadı. Dördüncü aya geldik devletin bize yaptığı yardımlar bir sefer bin TL bir sefer de beş yüz TL yardım yaptılar, o da yetersiz. Yani değil geçimimizi kiramızı bile karşılamadı.”

“Rabbim hakkımızı zalimlere bırakmasın”

 

Nusaybin’deyken maddi durumlarının iyi olduğunu ancak PKK’nin çukur siyasetiyle yardıma muhtaç duruma düştüklerini dile getiren Reşat A, “Allah’tan tek dileğimiz hakkımızın bırakmamasıdır. Nusaybin’de dükkânım vardı, maddi durumum iyiydi. Bu olaylar başlar başlamaz sıkıntı baş gösterdi. Daha önce durumum yerindeydi, elhamdülillah bir sıkıntımız yoktu. Çukurlar kazıldıktan sonra çatışmalar çıktıktan sonra zor duruma girdik ve mağdur olduk.” İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *