image

Her gün birkaç saatliğine meydan mahallesi ziraat bankası yakınlarına gelerek dilenen 83 yaşındaki Şefik dedenin hali içler acısı.

Petrol Kent Mahallesi Hayber Camisi yakınlarında ikamet eden 83 yaşındakiMehmet Şefik Karataş dilenerek geçiniyor. Her gün birkaç saatliğine meydan mahallesi ziraat bankası yakınlarına gelerek dilenen 83 yaşındaki Şefik dedenin hali içler acısı. Kimsesi olmayan Şefik dedenin sahipsiz bir şekilde dilenmesi vicdanları sızlattı. Yılların yorgunluğunu sırtında taşıyan Şefik dede insanlığı utandıran açıklamalarda bulundu.

İNSANLIĞI UTANDIRAN MANZARA

“Her gün ziraata bankası yanına gelerek dileniyorum. Kimsem yok, kaldığım ev benim değil. Ancak hayırsever bir kişi bana evi tahsis etti.” diyen Şefik dede, 3 ayda bir kendisine verilen sakatlık maaşıyla idare edemediğini söyledi. İki yıldır meydan mahallesi ziraat bankası yanında günde iki, üç saatliğine dilenen Şefik dede gelen kışın etkisiyle daha bir perişan olacağı görülüyor. Sakatlık belgesinin olduğunu söyleyen Şefik dede, “Üç ayda bir 700 tl alıyorum. Kafamdan özürlü belgem var. Kimsem yok.” dedi.

YETKİLİLER NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR

Çevre esnaflar ise  “Şefik dayı her gün sabah 9 bibi buraya geliyor. Öğle saat 12 ye kadar gelip burada dileniyor. Öğle ezanı okundu mu dilenmeyi bırakıp gidiyor. Kimi kimsesi yok. Hayırsever biri para verdiyse ne ala, vermediyse öğle ezanı ile birlikte alıp başını gidiyor. Yetkililer bu tür kimsesizlere sahip çıkmalı.” diyerek Şefik dedeye şefkat ellerinin uzatılmasını istedi. (Davut Başaran)

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *