image

Kamu kurumlarının yürüttükleri çalışmaların duyurulması ve vatandaşların bu konularda zamanında ve doğru haber alabilmesi için dijital gazetecilik ve sosyal medya alanında doktora derecesinde uzman bir kişiyi görevlendirdiklerini açıklayan Batman Valisi Ekrem Canalp, kamu idarecilerinin ve kurum müdürlerinin açıklama ve çalışmalarının daha sağlıklı ve net bir şekilde duyurulmasına önem verdiklerini söyledi.

İletişim kazalarının önüne geçmek ve halkı doğru bilgilendirmek için böyle bir adım attıklarını belirten Vali Canalp, “Kamu kuruluşlarının kendi başlarına basınla iletişim kurması bazen sorun çıkarıyor. Şu anda basınla 2 saattir sohbet ediyoruz. Ağzımdan çıkan 2 cümle yanlış anlaşılsa, bunu düzeltmek için günlerce uğraşmak gerek. Gerçekten bazen kurum müdürlerimiz farkında olmadan bir şey söylüyorlar, sonra bunun arkasını toparlamak için, yanlış anlaşılmaları düzeltmek için uğraşılıyor, birçok sıkıntı çıkıyor. Onun için de basını habersiz bırakmamak lazım. Haber ihtiyacının doyurucu bir şekilde karşılanması lazım. Karşılanmazsa birçok şey eksik kalır. Bunu yaparken de akıl ve mantık çerçevesinde davranmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu amaçla basın ve sosyal medya alanında uzman olan Sevim Ergül’ü görevlendirdiklerini açıklayan Vali Canalp, “Sevim Hanım dijital gazetecilik ve sosyal medya alanlarında doktora yapmış, bu alanda çalışmaları olan bir kişi. Bundan sonra Batman'da bu alanda hizmet verecek. Bu konularda bize yardımcı olacak. Sizlerle de yoğun bir şekilde çalışacak.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *