image

 

İlimizdeki suç oranının korkutucu bir boyuta ulaştığını söyleyen Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, özellikle öğrenciler arasında suça meyilli öğrenci sayısının artmasının önüne geçilmesi için manevi ve dini değerlerin daha çok önemsenmesi gerektiğini belirtti.

 

 

EĞİTİM SİSTEMİ SUÇLU ÜRETİYOR

Gazetemize konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Çaplık, “ Son zamanlarda tüm toplum kesimlerinin arasında gördüğümüz gibi öğrenciler arasında da suç oranının arttığını görmekteyiz. Bu durumdan ötürü sadece öğrencileri suçlamak doğru değil. Manevi değerleri önemsemeyen eğitim sisteminin de bunda katkısı büyüktür. Bu öğrenciler durup dururken suça bulaşmıyorlar. Zemin ve şartlar suçlu üretiyor ne yazık ki. Eğitim sisteminin çarpıklığı, bizzat devlet eliyle yürütülen bazı ifsat projeleri gençler arasında ne yazık ki suç oranını yaygınlaştırıyor.” İfadelerini kullandı.

YILSONU PARTİLERİ AHLAKI YOZLAŞTIRIYOR

Okul çevrelerinde yuvalanan internet kafelerin de öğrencileri suça itmede önemli bir etken olduğunu belirten Çaplık, “ Maalesef ilimizde artık ilkokul çocukları bile rahatça uyuşturucu bulabilip kullanıyorlar. Bu yönde ciddi iddialar var. Bunlara yönelik istatistik bilgiler bizi dehşete düşürüyor. Sadece uyuşturucu kullanımı değil. Hırsızlık, kumar ve içki de gençlerimiz, çocuklarımız arasında yaygınlaşıyor. Şunu da belirteyim yılsonlarında veda partileri adı altında kızlı erkekli düzenlenen eğlence partileri de öğrencilerin ahlaki anlamda yozlaşmalarına ciddi katkı sunuyor. Bazı idarecilerin yılsonu eğlenceleri için mekân tutup kendi elleriyle öğrencileri buna teşvik etmesi doğrusu üzüntü vericidir.” Dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ YENİLENMELİ

Pansuman tedbirlerle bir yere varılamayacağını söyleyen Çaplık, eğitim sisteminin baştan sona yenilenmesi gerektiğini, İslamileşmesi gerektiğini belirtti. Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, “ Eğitim sistemi şu an suçlu üretiyor. Eğitim sisteminde Allah inancı ciddi anlamda yoktur. Evet, son zamanlarda bazı restorasyonlar vardır. Seçmeli ders olarak siyer, hadis, tefsir, buna benzer bir takım iyileştirmeler var. Ancak bunlar yüzeysel, pansuman tedbirler. Çocuklar anaokulundan başlayarak liseye gidinceye kadar İslam’dan bihaber yetiştirilmektedir. Eğitim sistemi bu laik anlayışı bırakmalı. Bu anlayış suçlu üretiyor. Ahlaki yozlaşmaya zemin hazırlıyor.” Açıklamasında bulundu.

PKK’NİN YAPTIĞI TAHRİBAT DA BÜYÜK

Eğitim sistemi dışında bölgemizde PKK’nin dayattığı Komünist, ateist anlayışın da gençler arasındaki ahlaki yozlaşmaya ve suça meyilli olmaya önemli bir zemin hazırladığını belirten Çaplık, “ PKK bilinçli olarak gençlere din karşıtlığını aşılıyor, kız-erkek arasındaki meşru olmayan ilişkiyi teşvik ediyor, sapkın anlayışları sanat adı altında Kürt şehirlerinde yaygınlaştırmaya çalışıyor.” Dedi.

CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ

Çaplık özellikle anne-babaların çocuklarına sahip çıkmalarını, onların manevi eğitimlerine ağırlık vermelerini istedi. Yetkililerin de gerekli tedbirleri almasını isteyen Çaplık, gençleri tuzaklarına düşüren zehir tacirlerine, hırsızlık ve kumara teşvik edici mekânlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti. Şevki Aslan

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *