image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı M. Emin Doğru, Halepçe katliamının zalimlere boyun eğmemenin bir bedeli olduğunu söyleyerek, yeni Halepçe’lerin yaşanmaması için Müslüman halkların birlik içinde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Halepçe Katliamı yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. İl Başkanı M. Emin Doğru adına yayımlanan açıklamada, katliamın yıldönümünde Halepçe Katliamını bir kez daha nefretle hatırlandığı belirtilerek, “Bu katliamı yapanları, yaptıranları lanetliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

BUGÜN AYNI ACILARI YAŞIYORUZ

İslam coğrafyasında son bir asırdır sayısız katliamların işlendiğini belirten Doğru, işlenen bu katliamlarından belki de en büyüklerinden birinin de Müslüman Kürtlere karşı zalim Saddam’ın eliyle işlenen Enfal operasyonları ve Halepçe Katliamı olduğunu söyledi.

Doğru, “Batı ve onların yerli işbirlikçileri bugün coğrafyamızda uyguladıkları politikanın benzerini Halepçe’deki Müslümanlara karşı da uyguladı. Batıl emellerine teslim olmayan halkları çeşitli entrikalarla ve katliamlarla yerli işbirlikçilerini kullanarak dize getirmek istemişlerdi. Bugün bölgemizde yaşananlar ise maalesef tarihin acı bir tekrarıdır. Artık yeni Halepçe’ler yaşamak istemiyoruz. Yeni Halepçe’lerin önüne geçmek için ümmet olarak birlikte hareket etmeliyiz. Vahdet içinde olmalıyız.  ” dedi.

HALEPÇE ZALİMLERİN SAFINDA YER ALMAMANIN BEDELİYDİ

Halepçe’de işlenen katliamın arkasında ABD’nin olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Doğru, Büyük Şeytan Amerika’nın desteklediği Baasçı Saddam’ın Müslüman Kürtleri Halepçe’de kimyasal bombalarla katliamlardan geçirerek, tarihin kara listesine ismini yazdırdığını söyledi.

Doğru, “Tarihler 16 Mart 1988’i gösterdiğinde Halepçe’de kadın-erkek, yaşlı-genç ve çocuk binlerce Müslüman Kürt, hardal gazıyla katledildi. Dünya tarihine kara bir gün olarak geçen 16 Mart günü, zalimlerin safında yer almamanın bedelini ödeyen Müslüman halkların uğradığı katliam ne ilk ne de sonuncu oldu. Bunun gibi nice vahşet örnekleri, bu coğrafyanın insanına yaşatıldı ve yaşatılmaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

BATI MÜSLÜMANLARA KÖR

İslam Coğrafyasında tarihin şahitlik ettiği en büyük katliamlardan biri olan Halepçe karşısında İslam Ümmetinin sessizliği ve vurdumduymazlığına da değinen Doğru,  insan hakları savunucusu olduklarını söyleyenlerin de bu durum karşısında ki tavrının ibretlik olduğunu sözlerine ekledi.

Müslümanlar söz konusu olduğunda emperyalist batı ve onun güdümünde olan tüm kurumların yaşanan acılara karşı kör, sağır ve dilsiz olduğuna dikkat çeken Doğru sözlerine şöyle devam etti:“Halepçe’ deki Mazlum Müslüman Kürtlerin ahı Allah’ın yardımıyla zalim Baas iktidarın son bulmasına sebep olmuştur.  Halepçe, Roboski, Susa ve 6-8 Ekim vahşetleri zalimlerin alınlarında silinmez bir kara leke olarak kalacaktır. Katliamının yıldönümünde katledilenleri tekrardan rahmetle anıyor,  zalimleri Kahhar olan Allah’a havale ediyoruz. Halepçe’yi unutmadık ve unutmayacağız.” Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *