image

 Batman Yurt Kur Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Hasankeyf yolu üstünde bulunan 1064 kişilik erkek öğrenci yurduna bölgemizin manevi önderlerinden Seyyid Bilal isminin verildiğini açıkladı.

 

Yurt Kur Müdürü  Özperk, gazetemize yaptığı açıklamada devlet yurtlarında zihniyet değişikliğine gittiklerini belirterek, “ Bu çerçevede devlet yurtlarına o bölgenin manevi şahsiyetlerinin adları verilmekte. Mesela Batman’ımızın en bilinen manevi şahsiyetlerinden biri olan Seyyid Bilal Hazretlerinin ismini bir erkek yurdumuza verdik. Hasankeyf yolu üstünde, Botaş karşısında olan ve 5 yıllığına kiraladığımız 1064 kişilik erkek yurdumuza Seyyid Bilal ismini verdik.” İfadelerini kullandı.

Halkın tanıdığı, sevdiği, manevi önder kabul ettiği bir şahsın isminin bir devlet yurduna verilmesinin devletin halkın manevi değerleriyle barışması anlamında önemli bir gelişme olduğunu belirten Özperk, “ Gönlümüz isterdi ki daha çok yurdumuz olsun ve daha çok manevi şahsiyetin adını verelim. İnşallah yurdumuzun tabelasını da yakında asacağız.” Dedi.

KARMA BARINMAYA SON

Kız ve erkek yurtlarının ayrı olduğunu, karma barınmayı benimsemediklerini belirten Özperk, “ Gençliğin manevi anlamda güçlendirilmesini gerekli gören bir anlayışa sahibiz. Bu anlamda karma barınmayı uygun görmüyoruz. Çünkü ergen yaşlarda olan üniversite öğrencileri kendilerini özgür hissetmekte… Karma anlayışın sonlandırılmış olması, yani erkeklerin ayrı ortamlarda, kızların ayrı ortamlarda, ayrı kampuslarda barınmaları doğrusu hem kendimiz açısından hem de öğrencilerimiz açısından kendimizi daha güvende hissetmemizi sağlıyor. Cesaret ve özgüven veriyor. Sadece üniversite öğrencilerine hizmet eden bir kurum olarak bu anlayışımız öğrenci velilerini de sevindiriyor.” İfadelerini kullandı.

YURT DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERİMİZ VAR

Yurtlarındaki kontenjanın yüzde onunu dışarıdan gelen öğrencilere ayrıldığını da belirten Özperk, “ Yurtlarımızda barınanların bazıları dışarıdan gelen öğrenciler. Kapasitemizin yüzde onunu onlara ayırıyoruz. Mesela bu öğrencilerimizin arasında yurt dışından Batman Üniversitesinde okumaya gelenler de var. Bu misafir öğrenciler diğer öğrencilerle aynı haklara sahip olarak yurtlarımızda barınma imkânına sahip oluyorlar.” Dedi.

KAYITLAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILIYOR

Yurtlarında kalmak isteyenlerin başvurularını elektronik bir ortamda yapmaları gerektiğini belirten Özperk, “ Yurtlarımızdaki barınma işlemi, başvurular, kayıtlar, yerleştirme işlemleri tamamıyla elektronik ortamda yapılmaktadır. İl müdürlüğünün bu konuda en ufak bir müdahalesi olmuyor. Milli Eğitim bakanlığının TEOG sonuçlarına göre öğrencileri liselere yerleştirmeleri gibi bir durum bizimkisi de.” Açıklamasında bulundu. Şevki Aslan

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *