image

 

 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı ödül töreninin ikincisi yapıldı. 1001 Ödüllü Siyer Sınavı'nda geçen hafta Cumartesi günü Yeni Kültür Turizm İl Müdürlüğünde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren bayanlara ödülleri verilirken, ödül töreni programının ikincisi ise bugün yapıldı.

Yeni Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreni programında 1, 2 ve 3. kategorilerde dereceye giren erkeklere ödülleri verildi. Saat 13.30'da 3. kategori, 19.30’da ise 1. ve 2.  kategoride dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Gündüz 3. kategoride sınavda dereceye giren erkek çocuklara yönelik yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Ömer Pekince, bu tür etkinlikleri düzenlemelerindeki amacın, okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde,okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmak ve Peygamberimizin hayatını okutma, anlama ve yaşatmak olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlik, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

PEYGAMBERİ SEVİYORSAK HAYATINI ÖĞRENMELİYİZ

İlahilerin seslendirilmesinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Batman Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Hz. Muhammed’in (sav) çocuklara olan sevgisini anlatarak, çocukların da O’nun hayatını iyi okuyup, hayatını yaşarak Peygambere olan sevgisini ispatlaması gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından 3. kategoride dereceye giren erkek çocuklara ödülleri verildi. Gündüz yapılan programın ardından saat 19.30’da ise 1. ve 2.  kategoride dereceye girenlere yönelik ikinci etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, kentte faaliyet yürüten bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Molla Beşir Şimşek  Kürtçe bir konuşma yaptı.

Peygamberin yaşantısının Müslüman bireyin yaşamının her safhasında olması gerektiğini belirten Şimşek, bu gaye ve amaçla kutlu doğum etkinlikleri ve siyer yarışmaları tertiplediklerini söyledi.

GÖK’TEN TEŞEKKÜR

Siyer sınavında derece elde eden kişileri tebrik eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, böylesi etkinlikleri tertipledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından 1. ve 2.  kategoride dereceye girenlere ödülleri verildi.Türkiye geneli 1001 ödüllü siyer sınavında Batman’da dereceye giren toplam 118 kişiden 2 kişi umre, 1 kişi diz üstü bilgisayar, 6 kişi tablet, 7 kişi bisiklet, 16 kişi kitap seti, 10 kişi kol saati, 12 kişi mp4, 27 kişi futbol topu, 37 kişide eşarp kazandı. Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *