image

 

Bu yıl Türkiye genelinde 2 milyon 255 bin 386 adayın başvuru yaptığı YGS Batman’da ise 26 bin 185 aday katıldı.YGS'ye girecek öğrenciler, aileleriyle girecekleri sınav  yerlerinde  bir saat  önce hazır oldular. Öğrenciler sınava alınırken ailelerde okul önlerinde Kur’an okuyup dualar ettiler.

Bölgede yaşanan olaylar yüzünden kendi memleketlerinde sınava giremeyen Şırnak’ın İdil, Cizre ve diğer ilçelerinden öğrenciler ayrıca Suriyeli çok sayıda öğrenci Batman’da YGS’ye girdi.

Yapılan YGS sınav ilgili görüşünü aldığımız Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, “Batman’da bugüne kadar yapılan en büyük sınav ortaya konuldu. 26 bin 185 adayın katılımıyla bin 511 salonda ve 90 binada sınav yapıldı. Siirt bazı yakın ilçeleri ve Şırnak’ın hemen hemen hepsinden ayrıca sınava katılan Suriyeli öğrencilerde var. Sınav gayet sakin ve güzel geçti.” ifadelerini kullandı.   

“HER GÜN ÇATIŞMA SESLERİ ALTINDA DERS ÇALIŞIYORDUM”

Şırnak’ın İdil ilçesinden sınava gelen öğrencilerden Hacı Gezer, “ Batı tarafındaki öğrenciler daha çok eğitim görüp derslerine gittiler. Biz ne dershaneye gidebildik, ne de okullara gide bildik. Hocalarımız okula gelemiyordu. Her gün çatışma sesleri altında ders çalışıyordum. Yapacak bir şey yok ilk defa YGS’ye gireceğim. İnşallah iyi bir sonuç çıkar. Çatışmalı ortamda olduğumuz için sınava pek çalışamadığımdan kendimi biraz kötü his ediyorum. Çünkü başka yerlerdeki öğrenciler bizden bir adım öndedirler. Bu kötü bir psikoloji bu psikoloji ile sınava girmek zor. Son bir sene iyi bir ders göremedik. Yapacak bir şeyimiz yok. Ortamın şartları bunları gerektiriyordu.” şeklinde konuştu. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *