image

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart saat: 24.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği duyuruldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Mardin Valiliği, PKK’lilerce açılan çukur, barikat ve bombalı tuzakların temizlenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin tesisi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi çerçevesinde 14 Mart’ta saat: 24.00’ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağının ilan edildiği belirtti.

Uygulanacak tedbir ve faaliyetlerin öncelikli amacın vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi olduğu ifade edilen açıklamada, bu amaçla yapılacak faaliyetler öncesinde gerekli çalışmaların ve hazırlıkların yapıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Nusaybin’de yaşayan vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı süresince başka bir yerde ikameti tercih etmeleri durumunda, Nusaybin Kaymakamlığına veya kolluk görevlileri ile irtibata geçmeleri durumunda Valiliğimizce gerekli destek sağlanacaktır. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın, faaliyetleri icra edecek olan kamu görevlilerimiz ve güvenlik güçlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır.” denildi.

İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *