image

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in “Diyanetin özerkleştirilmesi” teklifine HÜDA PAR’dan destek geldi.

 

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ’in basına yaptığı açıklamalarda değindiği doğudaki medreselerin yeniden yasal yapıya kavuşturulması ve Diyanet Kurumunun yapılandırılarak Özerk bir kimlik kazandırılması yönündeki açıklamalarını din-devlet ilişkisinde vesayetin kalkması açısından önemli buluyoruz." denildi.

GÖRMEZ’İN DİLE GETİRDİĞİ TALEPLER ÖNEMLİDİR

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in dile getirdiği taleplerin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Halkımızın İslami yaşantısının ve doğru bilgilenmesinin engellenmesi amacıyla özellikle Kürdistan coğrafyasında faaliyet yürüten medreselerin faaliyetleri Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile yasaklanmıştır. Yıllarca dayatılan bu zulmün son bulması açsından Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in dile getirdiği talepler önemlidir. Bu tür olumlu ve yapıcı tekliflerin toplumun maslahatı açısından ciddiyetle değerlendirmesi gerektiğini ayrıca belirtmek isteriz."

DİYANET ÖZERK BİR STATÜYE KAVUŞTURULMALIDIR

 

Diyanet'in vesayetten kurtarılması için yeniden yapılandırılarak özerk bir statüye kavuşturulması gerektiğinin altının çizildiği açıklamanın devamında, "Parti programımızda da belirttiğimiz gibi devlet, dinleri şekillendirme salahiyetini kendinde görmemelidir. Bu bağlamda Türkiye’de devletin dine müdahalesi ve dini şekillendirme aracı olarak yıllarca misyonuna muhalif olarak kullanılan kurumlardan Diyanet İşleri Başkanlığı, Sayın Görmez’in de belirttiği gibi vesayetten kurtarılması için yeniden yapılandırılarak özerk bir statüye kavuşturulmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *