image

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Batman İl Müftülüğü tarafından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma” temalı konferans gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. İslam’ın kadına verdiği değer üzerine kısa bir konuşma yapan Erhan, “İslam dininin kadınlara verdiği değeri daha iyi anlamak için İslam gelmeden önce kadınların toplum içindeki durumlarının iyi bilinmesi gerekir. Cahiliye olarak ifade edilen İslamiyet’in gelmeden önceki dönem, Kur’an-ı Kerim’in ifadesi ile insanların kendi işledikleri (kötülükler) sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıktığı belirtilmiştir. İslam dininin gelmesiyle birlikte bütün insanların malları, canları, ırzları dokunulmaz kabul edilmiş, bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmekle eş tutularak insan hayatının önemine işaret edilmiştir. İslam dininin gelmesiyle kız çocuklarının horlanması ortadan kalkmıştır.” dedi.

Erhan, konuşmasına kız çocuklarının eğitimine önem verilmesi gerektiği ile son verdi.

Program İl Vaizi Erengül Oygen’in “Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma” konulu konuşması ile devam etti. İl Müftülüğü bayan Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan koronun dillendirdiği ilahi, ezgi ve kasidelerle devam ederek, İl Vaizi Tuba Akarslan’ın yaptığı dua ile son buldu. Mahmut Aytekin

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *