image

Batman Atatürk İlkokulu öğrencileri sınıf öğretmenleri eşliğinde ağız ve diş sağlığının önemini kavramak ve küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş bakımı alışkanlığı kazanmaları amacıyla Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini gezdiler.



 Hastane gezisinde doktorlar tarafından çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi ile ilgili bilgiler verildi. Diş sağlığının vücut sağlığı için ne kadar önemli olduğunu açıklayan doktorlar diş tedavisinde kullanılan araç gereçleri tanıtarak çocukların bu araçları yakından görmelerini sağladı. Diş hekimleri tarafından öğrencilerin ağız ve dişlerinin muayenesi yapıldıktan sonra çocuklara hediye verildi.



Sınıf Öğretmeni Siraç AKÇAY “Ziyaret sonucunda doktorlarımız; diş sağlığının önemini kavrama ve dişçiler ile ilgili endişeleri giderme konusunda çocuklarımıza olumlu katkı sağlamış oldu.” Dedi.

 Akçay: “Bizler diş sağlığının önemini kavrayıp dişlerimizi nasıl koruyacağımıza dair bilgi edinmek için Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine Gezi düzenlendik. Gezimiz sırasında diş hekimleri tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Hakkında Sunum ve Bilgilendirme yapıldı. Model Üzerinde Fırçalama ve Diş Bakımı Eğitimi aldık. Tedavi Kliniklerini gezip, öğrencilerimize diş taraması yapıldı ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi” dedi.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *