image

İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Gazze İçin Özgürlük Filosu” adıyla Gazze’ye yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında Gazze’deki abluklanın kırılması ve Gazze’ye yardımların ulaştırılabilmesi amaçlanıyor. Bu yardım kampanyası kapsamında Batman’dan da 4 tırlık un yardımı desteği geldi.

İHH Batman Şube Başkanı Mehmet Latif Kaya yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de 7 aydır sürdürdüğü saldırılarda yüzbinlerce insanın yardıma muhtaç hale geldiğini ve bölgede yaşanan durumun insanlık tarihinin en büyük barbarlığı olduğunu ifade etti.

Kaya, Gazze'deki insanların temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını ve bu vahşete karşı uluslararası toplumun sessiz kaldığını dile getirdi. "Medeni çağ" olarak adlandırılan bu dönemde Gazze'de yaşananların insanlık dışı olduğunu ve bu zulmün sona ermesi için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Gazze'ye Yardım ve İsrail'in Zulmüne Karşı Tepki İçin Özgürlük Filosu!

Kaya, tüm bu vahşete karşı sessiz kalmayarak harekete geçtiklerini ve Gazze İçin Özgürlük Filosu'nun yola çıkacağını müjdeledi. 12 farklı ülkeden yüzlerce gönüllünün katılımıyla 5 bin 500 ton insani yardım malzemesi taşıyacak filonun, Gazze'deki ablukayı kırmayı ve İsrail'in zulmünü tüm dünyaya haykırmayı amaçladığını belirtti.

Kaya, Gazze İçin Özgürlük Filosu'nun bu önemli girişimine tüm insanlığı destek olmaya çağırdı. Bu sayede Gazze'deki soykırımın durdurulmasına ve mazlum Filistin halkının acısına son verilmesine katkıda bulunabileceğimizi ifade etti. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *