image

Batman Kutlu Doğum Mevlidine yoğun ilgi gösterildi. On binlerce kişinin katıldığı Mevlid etkinliğinde vatandaşlar peygamber sevgisiyle coşkulu anlar yaşadı.


Mevlid etkinliği sonrasında vatandaşlar duygularını paylaştı. Mevlid sonrası Batman Rehber mikrofonlarına konuşan katılımcılardan Eyüp Akdaş, “Biz daha önce de Kutlu Doğum programlarını görmüştük ve bunları çok beğeniyorduk. Uzun bir zamandan sonra yapıldığı için çok sevindik. Bunun haricinde ise yapılmadığı zamanlarda çok üzüldük. Üzülme sebebimiz ise bu Peygamber Efendimize olan hasretimizdendi. Elhamdülillah bu hasreti bugün tekrardan yaşıyoruz. Bugün Peygamber Efendimizin mübarek Kutlu Doğumundan dolayı tekrar toplanıyoruz. Tekrar bu güzel atmosferi yaşamanın sevincindeyiz. İnşallah Allah bize tekrar nasip eder. Bunu düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mevlid katılımcılardan İhsan Tire koronavirüs ve deprem dolayısıyla birkaç yıldır düzenlenmeyen Mevlid etkinliğini çok özlediklerini bu yıl etkinlik yapıldığını için çok memnun olduklarını belirtti.


Tire, “Her sene yapılıyordu. Koronavirüsten dolayı yapılmadı kaç yıl. Bu yıl elhamdülillah yapıldı. Her sene yapılmasını istiyoruz. Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu bizler için büyük bir sevinç. Kutlu Doğum alanına giderken sevinç hissediyoruz. Büyük bir hasret olmuştu inşallah hasretimiz vuslata erecek.” dedi.



Batman kutlu doğum etkinliği sonrası düşüncelerini paylaşan Hikmet Akbulut ise “Kutlu Doğum Programları çok mükemmeldir. Burada İslam’ın güzelliklerini tekrar hatırlıyor. Bizler şahsi ve toplum olarak İslam’dan çok uzaklaştık. Bu Kutlu Doğum programını bizlere tekrar nasip eden Allah’a şükürler olsun. Allah bizleri hak yoldan ayırmasın. Kutlu Doğum programları bizleri bir araya getiren çok güzel etkinliklerdir. Bu heyecan çok farklı. Allah alemi İslam’ı tekrar birleştirsin.” dedi.  MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *