image

HÜDAPAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın uygulamalarını Hitler’in Nazi Almanyası uygulamalarına benzetti.

Afyonkarahisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Burcu Köksal, yabancılara ait işyerlerinin kapattıracağını, Türkçe olmayan tabelaları kaldıracağını ve sığınmacıları Afyon’dan kovmak için elinden geleni yapacağını söylemişti. Burcu Köksal “Sığınmacılara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini ruhsatları olmadığı için mühürledik. Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi sığınmacıları güzel Afyonkarahisar’ımızdan amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz. Esnafımız kan ağlarken bu memlekette ruhsatsız bir şekilde işletme faaliyetinde bulunuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz.” demişti.

Serkan Ramanlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Burcu Köksal’ı Hitler’in Nazi toplama kampı muhafızına benzetti. “Önce Kürtler şimdi de Suriyeliler…Ama kol bandınızı takmayı unutmuşsunuz Hertha Bothe!” paylaşımı yapan Ramanlı bir de Nazi bayrağı paylaştı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal adaylığı döneminde de ırkçı söylemlerde bulunmuştu. CHP'nin Afyon adayı Burcu Köksal "Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA PAR ile yönetmeyeceğim. Kapımız Dem Parti ve HÜDA PAR hariç herkese açıktır" şeklindeki sözlerine Serkan Ramanlı tepki göstermişti. Ramanlı seçim döneminde yaptığı açıklamada “Kürtlerin rengi ve partisi ne olursa olsun CHP’nin ırkçı zihniyeti devam ediyor. Bize tahammülleri yok. Tarihleri kötülük tarihidir. Hem Müslümanlara kötülük yapmışlardır hem Kürtlere kötülük yapmışlardır. Biz hem Kürt hem de Müslüman olduğumuz için bize daha çok düşmandırlar. Be hey vicdansız daha altı ay önce senin liderini cumhurbaşkanı seçmek için canhıraş çalışıyorlardı. Bu ne nankörlük. Bu ne demektir? Anlayacağınız bize tahammülleri yok. Sorun burada.” demişti.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *