image


Bayrama sayılı günler kala memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlardan biletlerini önceden alanlar yollara çıkmaya başlarken yeni bilet almak isteyenler ise bilet bulmakta zorlanıyor.

Mardin, Diyarbakır, Batman, Muş ve Ağrı gibi yoğunlukla doğu ve güneydoğu bölgelerine yönelik seferler düzenleyen otobüs firmaları, halkın talebini karşılayabilmek için ek seferler düzenlemeye başladı.

"Biletler karaborsaya düştü"

Bayram üstü fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyen Esin Arton, "Geçen aya göre fiyatlar aşırı artı. Bilet bulabiliyorsunuz ama eğer yolcu az ise araçlar otogara girmiyor. Çünkü otogara giriş çıkış parası alınıyor. Bu parayı vermemek için sizi mağdur ediyorlar. Veya başka arabalara aktarıyorlar. Dün ben de İstanbul'a böyle ulaştım. Bugün de Esenler Otogarı'ndayım. Silivri tarafına geçeceğiz ama pos cihazının bozuk olduğunu söyleyerek kredi kartı ile ödeme almıyorlar. Bu anlaşılabilir ama bu sefer de sistem bozuk diyerek bilet de kesmiyorlar. Vatandaşların cebinde bazen nakit para olmayabilir. Vatandaşlar mağdur ediliyor. Yetkililerin buna el atması gerekiyor. Şu an bilet bulduk ama karaborsada. Parayı nakit aldılar ama bilet kesmediler. Araç kaza yapsa sigortamız yok." dedi.

"Firmalar ek sefer düzenlendiği için bilet bulabildik"

Ailesiyle bayramı yaşamak için Mardin'e gideceğini söyleyen Fikret Alkan, "Yolculuk Mardin Nusaybin'e. Her sene bu aylarda gidiyorum. Ailem orada, onları ziyaret etmeye gidiyorum. Bilet fiyatları çok pahalı. Firmalar ek sefer düzenlendiği için bilet bulabildik." diye konuştu.


"Memleketten gelirken bin 200, buradan giderken bin 500 liraya gidiyoruz"

Muş Bulanık'a gideceğini belirten Behçet Çoban, "Biletler biraz pahalı ama yapacak bir şey yok. Bayram olduğu için sevinçliyiz. Biletimizi de ek sefer ile bulduk. Memleketten gelirken bin 200 liraya geliyoruz ama buradan memlekete giderken bin 500 liraya gidiyoruz. Biletler ateş pahası." şeklinde konuştu.
"İstanbul'dan gidişte yoğun dönüşte boş"

Sinop Gerze'ye sefer düzenleyen firma yetkilisi Mehmet Apaydın, "Araçlarının buradan dolu gidiyor, oradan boş dönüyor. Onun için fiyatlar biraz pahalı. Araçlarımız dön gel yapıyor. İstanbul'da yoğunluk çok ama o taraflarda yok. Biz riskli olduğu için ek sefer yapmıyoruz." dedi.
"Vatandaşların çoğu seçim sürecinde gitti"

Otogarda bekledikleri yoğunluğun oluşmadığını, vatandaşların çoğunun seçim sürecinde memlekete gittiğini söyleyen başka bir firma yetkilisi ise şunları kaydetti:

"Bayrama kimse kalmadı. Ek sefer düzenleyen arkadaşlarımızın hepsinin araçları ellerinde kaldı. Bizi arayıp koltukların boş olduğunu söylüyorlar. Eski bayramlar bitti artık. Bu durumdan şikâyetçiyiz. Şu anda Ağrı'ya arabamız gidiyor ve 3 kişilik boş yer var. Bayramda da araçlarımız dolmazsa ne zaman dolacak." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *