image

Kısa adı BAB-GED olan ​Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Ramazan Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Ramazan Bayramı’na Gazze Şeridi’nde 6 ayı aşkın bir süredir devam eden katliamlar ve soykırım nedeniyle buruk girildiğine dikkat çeken Demir, bu mübarek bayramın halkımız, ülkemiz ve ümmetin dirlik ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, mutluluk ve dayanışma ruhuna vesile olması temenni etti.

“İsrail 33 bin sivili ve 140 gazeteciyi katletti”

Siyonist işgalcilerin aylardır Gazze’de sürdürdüğü katliam ve soykırıma değinen Demir, “israil Gazze halkına karşı bilinçli olarak hiçbir kutsal ve kırmızı çizgisi olmadan devlet terörü ve soykırım uyguluyor. Bilinçli ve planlı bir şekilde sivilleri ve gazetecileri hedef alıyor. Şu ana kadar Gazze’de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 33 bin sivili ve 140 gazeteciyi katletti. Gazze’deki meslektaşlarımız kendileri ve ailelerinin hayatları pahasına mesleklerini icra ediyorlar. Tüm gazeteciler Gazze’deki meslektaşlarımıza destek olmalı ve sahip çıkmalıdır.” dedi.

“Bayram, Gazze’nin kurtuluşuna vesile olsun”

Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan aziz dinimizin önemli şiarlarından olan Ramazan Bayramı’nın insani duyguların ön plana çıktığı, fakir fukaranın farkına varıldığı, paylaşım duygusuna önem verildiği, manevi hissiyatın yaşandığı kutlu bir bayram olduğuna işaret eden Demir, “Yüce Rabbimiz bayram vesilesiyle birlikteliğin, paylaşımın, fakiri ve yoksulu kardeşçe kucaklamamız gerektiğini hatırlattığı bir zaman dilimidir. Paylaşımdan uzak bencil bir topluma dönüştüğümüz bu günlerde bayram vesilesi ile kardeşliği, paylaşımı, fakir ve muhtaçları gözetmeyi yeniden hatırlarız. Bayramın halkımıza, meslektaşlarımıza, ülkemize, ümmet ve insanlığa hayırlar getirmesini, zulüm altında inleyen Gazze Şeridi başta olmak üzere mazlum coğrafyanın uyanışı ve kurtuluşuna vesile olması diliyorum. Rabbimizin bizlere hediyesi olan Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim.” ifadelerine yer verildi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *