image

Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşayan berberler, vatandaşın talebine yetişebilmek ve müşteriler arasında adaleti sağlamak için randevu sistemiyle müşteri almaya başladı.

Batman'da Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte müşteri yoğunluğu yaşayan esnafların başında gelen berber ve kuaförler, vatandaşların ihtiyacına cevap verebilmek için sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar mesai yapıyor.

Kuaförlerde yoğunluk oluşturan kimi vatandaşlar son günlere tıraş olmayı tercih ederken, kimileri de işlerini son güne bırakmadan tıraşlarını oldu. Asıl yoğunluğun arife günü arttığını belirten kuaförler, daha kaliteli hizmet alınabilmesi için traşların son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.


Bayram öncesi yoğunluğun her bayramda olduğu gibi bu bayramda da devam ettiğine dikkat çeken Batmanlı berberler, bayramın bereketinden istifade etmeye çalıştıklarını söylediler.

Bayram tıraşı nedeniyle yoğun mesai yaptıklarını, sabahın erken saatlerinde başladıkları mesaiye gece geç saatlere kadar durmadan devam ettiklerini belirten berberler, yoğunluklarının bayram sabahına kadar devam ettiğini dile getirdiler.

"Erkenden randevu almalarını istiyoruz"

Yoğunluk nedeniyle randevulu sisteme geçtiklerini belirten berber esnafı Ramazan Yıldız, "Şu anda müşterilerimiz bizleri arayıp randevu istiyor ve bizde randevuları karşılamaya çalıyoruz. Bayrama 2 gün kaldığı için yoğun çalışıyoruz. Özellikle arefe gününe kimse kalmaması için erkenden randevu almalarını istiyoruz. Son günler çok yoğunluk olduğu için yetiştiremediğimiz için bayram günü sabah saatlerine kadar çalışıyoruz. Randevu almadan tıraş olmaya gelenler yoğunluk olduğu için burada uzun süre oturup beklemek zorunda kalabiliyorlar. İki bayramımız var ve genelde arefe günleri çok yoğun çalışıyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz erkenden randevu almalarıdır." dedi.


"Vatandaşlara tavsiyemiz tıraşlarını son güne bırakmamalarıdır"

Bayram yoğunluklarının başladığını ifade eden bir diğer berber esnafı Mahsum Keskin, "Artık randevu usulüyle çalışıyoruz. Normal şartlarda sabah saat 11:00 civarında işe başlıyorduk. Şimdi ise yoğunluktan dolayı saba 09:00 gibi işe başlıyor, gece 12, 01 ve bazen 02:00'a kadar da çalışabiliyoruz. Vatandaşlara tavsiyemiz tıraşlarını son güne bırakmamalarıdır. Çünkü yoğunluk olunca bizlerde hem yorulduğumuz için vatandaş sağlıklı bir tıraş olamıyorlar. Bundan dolayı daha erken tıraş olmaya gelmeleri daha iyi olur. Randevu almadan gelen müşterilerimiz olunca herhangi bir boşlukta kendilerini tıraş etmeye çalışıyoruz. Son iki gün çok yoğun oluyor ama elimizden geldiği kadarıyla kimseyi mağdur etmemeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *