image

Ramazan Ayının ardından çarşamba günü Ramazan Bayramının birinci günü olarak kutlanacak. Arife günü ile bayramın 1 ve 2'nci günlerinin bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bilgisini veren Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü, Bayramın 3'üncü gününde Şanlıurfa harici bölge genelinde parçalı bulutlu geçeceği yönünde tahminlerine yer verdi.

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bölgemizde hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyretmesi beklenmektedir. Bölgemizin kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimesi kaynaklı heyelan ve su baskını ile eğimli yamaçlarda çığ riski devam etmektedir." denildi.

Bayram günlerine ilişkin hava tahminlerine yer verilen açıklamada, "Pazar, pazartesi, salı günü ile Bayramın 1 ve 2'nci günü bölgemiz genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; bayramın 3'üncü günü ise yalnız bölgemizin Şanlıurfa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *