image

Memur Sen ve Batman Eğitim Bir Sen başkanı Şehmuz Önlü, Eğitim yöneticilerinin sadece eğitim öğretim ile ilgili görevlerinin takibi ile sorumlu olduklarını belirterek öğretmenleri suçlamalarını eleştirdi.

Önlü: ”Eğitim yöneticilerimiz uhdelerindeki okul ve kurumlarının mevzuat çerçevesinde eğitim öğretim ile ilgili görevlerinin takibi ile sorumludur. Eğitim politikalarını belirleyen merciler bellidir. Kimse eğitim öğretimdeki başarısızlığı sadece okul ve kurum yöneticileri ile öğretmenlere kesmeye çalışmasın.” dedi.

Şehmuz Önlü, yöneticilerin kişisel duygularının tatmini için sürekli toplantı dizayn ettiklerini ve öğretmenlere had bildirmeye çalıştıklarını iddia etti. “Eğitim çalışanlarımız ve okul yöneticilerimiz salonların dolgu malzemesi değildir. Her önüne gelen kişisel duygularının tatmini için toplantı dizayn ederek, had bildirmeye kalkışmasın.” dedi.

Önlü açıklamasında yöneticilerin yasak olmasına rağmen Whatsapp grupları kurduklarını ve burada öğretmenleri tehdit ettiklerini iddia etti. “Her önüne gelen Bakanlığın yasaklamasına rağmen Whatsapp gurubundan tehditler savurmasın.” dedi.

 

Memur Sen ve Batman Eğitim Bir Sen başkanı Şehmuz Önlü, eğitim yöneticilerinin usulsüz soruşturmalar açtıklarını ve eğitimdeki başarısızlığın nedenlerini kendilerinde aramaları gerektiğini belirtti. “Her önüne gelen soruşturma açtım, lutüf ettim bu sefer afettim demesin. Kimse kanunlardan daha üstün değildir. Usulsüzlüğü örtmeye çalışıyorsan sende suçlusun. Tüm üst düzey eğitimci bürokratlara sesleniyoruz. Eğitimdeki başarısızlığın nedenlerini önce kendinizden ve kendi dairenizden arayarak işe başlayabilirsiniz. Zira siz başarılı olursanız tüm okul ve kurumlar da başarılı olacaktır." dedi.  MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *