image

Batman'da Mesleki eğitimin sorunlarının çözümü için toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, ilçe milli eğitim müdürleri, Mesleki Eğitim Şube Müdürü Emrullah ASLAN ve ilimiz genelinde mesleki eğitim veren okul ve kurum müdür ile müdür yardımcıları katıldı.

Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarda okuyan öğrencilerin devamsızlık konusu ile ilgili Şube Müdürü Emrullah ASLAN tarafından yapılan bilgilendirme sunumunun ardından toplantı İl Milli Eğitim Müdürü KURTARAN'ın konuşmasıyla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: Eğitimde başarıya ulaşmanın en önemli unsurlarından birinin eğitime düzenli devam olduğunu vurguladı. Eğitime kesintisiz devam etmenin, öğrencilerin akademik ve sosyal açıdan gelişmesi için gerekli olan temel bir adım olduğunu hatırlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, her öğrencinin bir bütün olduğunu ve her birinin kendine özgü yetenekleri ve potansiyeli olduğunu, devamsızlığın bu potansiyeli engelleyebileceğini söyledi.

"Eğitimde feda edilecek hiçbir birey yoktur. Her öğrencinin eğitim alması ve potansiyelini gerçekleştirmesi için gerekli desteği alması hayati önem taşır. Bizler tüm öğrencilerimizin kesintisiz olarak bu desteği alması için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz." Diyen Kurtaran, düzenli olarak derse katılan öğrencilerin işlenen konuları daha iyi kavradığını, öğrendiklerini pekiştirdiğini ve sınavlarda daha başarılı olduğunu belirtti.

Okul ortamının sadece akademik bilgi edinmek için değil, sosyalleşme ve iletişim kurma becerilerini geliştirmek için de önemli olduğunu, devamsızlığın bu becerilerin gelişmesini engellediğini vurguladı.

Kurtaran, düzenli olarak okula devam eden öğrencilerin daha motive ve öğrenmeye istekli olduğunu, devamsızlığın ise motivasyon düşüklüğüne ve öğrenmeye karşı ilgisizliğe yol açabileceğini hatırlattı. Öğrencilerin eğitim hayatına kesintisiz devam etmesi akademik ve sosyal açıdan gelişmeleri için gerekli bir unsur olduğunu ve bu konuda hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bugüne kadar yapılan çalışmalar için katılımcılara teşekkür etti.  MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *