image

Dicle Üniversitesinde bir araya gelen öğrenci kulüpleri, İzzettin El Kassam Tugaylarının "meydanları boş bırakmayın" çağrısına sessiz kalmayarak üniversite yerleşkesinde yürüyüş yaptı. Düzenlediği basın açıklaması sonrası aralarında üniversite yöneticilerinin de olduğu yüzlerce katılımcıya iftar yemeği verdi.
Dicle Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi önünde bir araya gelen öğrenci ve akademisyenler, basın açıklamasının yapılacağı öğrenci kültür merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Basın açıklamasının yapılacağı alanda düzenlenen program Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından hazırlanan basın açıklamasını Ferhat Furkan Ak okudu.
Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı'nda Gazze'deki Müslümanların siyonist çeteler tarafından her türlü zulme maruz bırakıldığını belirten Ak, Gazzelilerin günlerce iftarlarını açacak bir lokma ekmeği, bir yudum suyu bulamadığını ifade ederek başta İslam alemi olmak üzere, tüm dünyanın bu zulme sessiz kaldığına dikkat çekti.

"Gazze'deki kardeşlerimize bu zulmü reva görenleri ve sessiz kalanları Allah'a şikâyet ediyoruz"

Gazze'ye saldıran siyonist vahşilerin dünyanın vicdanını da öldürdüğünü söyleyen Ak, "Asıl ölü olanlar Gazze'de açlıktan, susuzluktan, gıdasızlıktan şehit olanlar değil; bu zulme rıza gösterip sessiz kalan, insanlığını yetirmiş, her şeye ticari menfaatle bakan, maddeyi mananın önüne almış, insanlığını yitirmiş, devletler ve uluslararası aktörlerdir. Ey ben insanım diyen vicdan sahipleri neredesiniz? Bir halk, dünya tarihinde ender rastlanır bir zulme maruz kalmaktadır. Bu sessizlik nereye kadar sürecek. Artık fiili adımları atma zaman çoktan gelip geçmedi mi?" ifadelerini kullandı.

Bugün tüm dünya istikbarını arkasına alan siyonist işgal rejiminin Gazze'de her türlü zulmü yaparken bunun en acı yanının zalimlere meyil eden, her şeyi ticari çıkarlara indirgeyenlerin ve Allah'ın gazabına dokunacak kadar cüretkâr davrananların kötü akıbetin onları da bulması olduğunu ifadelerine ekleyen Ak, "Gazze'de yaşananlar hak ile batılın, zalim ile mazlumun, iman ile küfrün, insanlık ile insanlığını yitirmişlerin mücadelesi olmuştur. Hak ve iman taraftarı olanlar, insanlık taraftarı olanlar haktan ve insanlıktan yana saflarını belirleyerek, küfrün ve zulmün karşısından durarak saflarını belli etmişlerdir. Ne yazık ki insanlıktan nasibini almayan sözde medeni ve modern dünyanın karanlık yüzü; Firavunun, Nemrudun ve tarihte adı geçen nice zalimlerin yapmış olduğu zulümlerden geri kalmamıştır." dedi.

Ak, "Bu mübarek Ramazan ayında, Gazze'deki kardeşlerimize bu zulmü reva görenleri ve sessiz kalanları Allah'a şikâyet ediyoruz. Açlıktan, kıtlıktan ve gıdasızlıktan dolayı bir halkın ölümüne seyirci kalanları Allah'a şikâyet ediyoruz. Zalimin yanında saf alıp, mazlumların diliyle konuşan iki yüzlüleri Allah'a şikâyet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Ey İslam aleminin devlet liderleri! bu vahşet ve gaddarlık karşısında sessiz kalma utancından kurtulun artık"

Gazze'de siyonist işgal saldırılarının başlangıcından bu yana şehit olanların sayısının 32 bin, yaralıların ise 75 bini aştığını vurgulayan Ak, şu ifadelere yer verdi:

"siyonist nazi işgalcilerinin saldırılarından dolayı, çok sayıda Gazzeli kardeşimiz halen enkaz altında ve yollarda naaşlarına ulaşılamamaktadır. İşgal rejimi şehid olan kardeşlerimizin organlarını çalarak, küresel organ mafyalığını yürütmektedir. Uluslararası forumlar, yapmış oldukları konferanslarla; elleri kolları bağlı bir şekilde duruyor ve sadece tutumlarını, görüşlerini dile getirmekle yetiniyorlar! Allah'ın lanetine uğramış aşağılık siyonist haramiler; bebeklere, çocuklara, kadınlara ve sivillere her türlü zulüm yapmakta ve dünyanın gözleri önünde mazlum bir halk haritadan silinmek istenmektedir. Bu zulümler artık arşı alayı titretmekte, Gayretullaha dokunmaktadır."

Ak, "Yaşanan bu zulümlere dur demek için; İslam dünyasının bir araya gelip birlikte hareket etmesinin vakti çoktan gelip geçmiştir. Ümit ediyoruz ki; bütün bir İslam dünyası ve bütün insanlığın bir vicdan ve merhamet dalgası çerçevesinde bir araya gelerek, bu İslam ve insanlık düşmanı siyonist işgalcilere karşı bir cephe oluşturmalarıdır. İslam aleminin devlet liderlerine sesleniyoruz. Bu vahşet ve gaddarlık karşısında sessiz kalma utancından kurtulun artık. Gazze'ye bir an önce insani koridorun açılması için gerekli cesareti gösteriniz. Siyonistlerle olan ticari, askeri ve diplomatik ilişkilerinizi kesiniz. Kalıcı bir ateşkesin sağlanması için, Ramazan Bayramı'na kadar gerekli adımları atınız." diye belirtti.

Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak Gazze'ye olan desteklerini ifade eden Ak, "Bizler, Dicle Üniversitesi öğrencileri olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Filistin'in ve Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız." dedi.

Program, basın açıklamasından sonra yapılan dua ve verilen iftar yemeği ile sona erdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *