image


Fatih Malta Çarşısı'nda bulunan bir telefoncudan telefon kılıfı alan ancak değiştirmek istediği için darp edilen ve İslami değerlere hakaret eden kişi gözaltına alındı. 11 ayrı suçtan sabıkası olduğu belirlenen kişinin dükkânı da mühürlendi.

Olayın sosyal medyada gündeme oturmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Yapılan incelemede; A.Ü.Ş.'nin işyeri sahibi Y.Ş.'nin yeğeni olduğu belirlendi. A.Ü.Ş.'nin olayın meydana geldiği iş yerinde çalıştığı ve 'iş yerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından toplam 11 suç kaydının olduğu tespit edildi.

Yakalanan şüphelinin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

Olaya ilişkin yazılı açıklama yapan İstanbul Valiliği, "Fatih ilçesinde meydana gelen ve bir kadının darp edilirken manevi değerlerimize de küfredilmesi olayının görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştır. Görüntüler toplumumuzda da infiale yol açmış, bunun bir yansıması olarak da işyerinin kepenklerine, olaya tepki gösteren vatandaşlarca çeşitli yazılar yazılmıştır.
Emniyet birimlerimizin çalışması sonucunda; kadını darp ve küfür fiilini işleyen A.Ü.Ş. gözaltına alınmıştır. Halkı kın ve düşmanlığa tahrik etme suçundan hakkında işlem yapılan şahsın sorgusunda 'işyerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet görevi yaptırmamak için direnme'” suçlarında 11 adet suç kaydını olduğu anlaşılmıştır. Olayın yaşandığı işyeri, Fatih Belediyesi ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir. Dükkânın mülk sahibi olan Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, tahliye sürecini başlatmıştır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. " denildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *