image

Batman Siirt Muş Eczacı Odası, eczanelerde sık sık yaşanan SGK sistem kesintilerine dikkat çekti. Yapılan bilgilendirmede, hastaların reçetelerinin işlendiği Sgk Medula Sistemi'nde sık sık kesintiler yaşandığı ve bu nedenle reçetelerin işlenemediği ve hastaların ilaçsız kaldığı belirtildi.

Açıklamada, 25 Mart 2024 Pazartesi günü boyunca yaşanan uzun süreli bir kesintinin de hastaları mağdur ettiği ifade edildi. Bu süreçte ilaç yokluğunun devam ettiği ve SGK Reçete işletim sistemindeki kesintilerin eczane çalışanları ve hasta yakınlarını karşı karşıya getirdiği vurgulandı. Bu durum, hastaların sağlıklı ilaç hizmeti alamamasına ve mağduriyet yaşamasına neden olduğunu belirten Batman Siirt Muş Eczacı Odası yönetimi hastaların ve eczacıların büyük mağduriyet yaşadığını belirttiler.

Eczacılar, SGK sistem kesintilerinin düzenli olarak yaşanmasının, sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz etkilediğini ve hastaların tedavi süreçlerini aksattığını belirttiler. Bu sorunun çözülmesi için yetkililerden ve ilgili kurumlardan önlem alınması talep ettiklerini belirten Eczacılar bu mağduriyetin en kısa sürede giderilmesini istediler.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *