image

Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Emek, her Ramazan ayının 15'inin Dünya Yetimler Günü olarak anıldığını hatırlattı.

En azından yılda bir de olsa yetimlerin halini ve ahvalini, acı ve hüznünü, hasret ve özlemlerini gündeme getirmek için 2013 yılından bu yana Dünya Yetimler Günü'nün anıldığını ifade eden Emek, ancak asıl amacın bugünle sınırlı bir anma değil, bugün vesilesiyle yetim hassasiyetini daimi hale getirmek olduğunu kaydetti.

Emek, "Her yıl, yetimlerin azaldığı, mahrumiyet ve acıların dindiği bir dünya ve İslam ümmetine kavuşmayı diliyoruz. Ama maalesef aksi tablolara şahitlik etmekte ve acıların katmer katmer arttığı yeni Ramazanlara ulaşıyoruz. Aslında yetimler azalıyor evet, ama bu azalma çocukların anne ve babalarından ayrılmadan bir arada yaşaması şeklinde değil, artık anne ve babaları ile birlikte vahşice katledilmeleri ile gerçekleşiyor. Esasında çocukların nice zulümlerden, katliamlardan nasiplerini almaları yeni değil, ama ümmetin aziz yiğitlerinin başlattığı Aksa Tufanı sonrasında, vahşi siyonistlerin aciz ve zelil haliyle güç yetirebildiği mazlum Gazze’nin üzerine yağdırdığı bombalarla artık çocuklar yetim bile kalamıyor. Bu nedenle Gazze’nin yetimlerinden ziyade, dünyanın gözleri önünde topyekûn yok edilen bir halk olarak ümmetin yetimi Gazze’den söz edebiliriz." dedi.

Dünyanın farklı coğrafyalarındaki yetimleri unutmadıklarını, Yetimler Vakfı olarak tüm yardım faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Emek, "Ancak ümmetin yetimi olan Gazze ana gündemimiz olmayı fazlasıyla hak ediyor. Zira burada yaşanan vahşet öyle bir hale geldi ki, bu duruma hassasiyet göstermek için sadece insan olmak yeterli. Ama bu yaşananlara bile tepki gösteremeyenlere söylenecek tek söz, yazıklar olsun demektir." ifadelerini kullandı.

Emek, "Hem insan hem de Müslüman olma hasebiyle bizlere düşen sorumluluk ise çok daha fazladır. Tepki ve protestolarımızı, lanet ve beddualarımızı barbar işgalciler için; dua ve niyazlarımızı da Gazze’nin mazlumları için Yüce Rabbimize arz ediyoruz. Ama bununla birlikte, işin maddi boyutuyla ilgili olarak boykot hassasiyetimizi ve bu mazlumlara maddi desteklerimizi de sürdürmekteyiz. Zira Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze için en azından elimizden geleni sergileme adına bir sorumluluk taşımaktayız. Aksi takdirde Rabbimize sunacağımız hiçbir mazeretimiz olmayacaktır." dedi.

Emek, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bu vesileyle, ümmetin yetimi Gazze başta olmak üzere, tüm mazlum ve mahrumlara yardım faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz şu mübarek Ramazan ayında, hayırsever halkımızın desteklerini, dua ve katkılarını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Bizler, iman ve insaniyetin gereği olan bu hayırda köprü görevi görürken, halkımızın da bu köprüden geçen hayır kervanında birer hayır yolcusu olarak yer almalarını umud ediyoruz.

Son olarak, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü vesilesiyle işgalci vahşilerin helak oluşunu, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasını ve Gazze’nin acılardan halas oluşunu Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *