image

 İsrail’in Gazze’deki işgal ve katliamlarına karşı Filistin halkını ve haklı direnişini desteklemek için farklı illerde, meydanlara inen duayrlı  insanlar tarafından, İsrail’le devam eden ticaretin sonlandırılması ve diplomatik ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapıldı. Batman'da bir grup genç tarafından da “İsrail’le Ticaret, Filistin’e İhanet” eylemi düzenlendi. Okunan basın açıklamasında da şu ifadelere yer verildi: 

" 7 Ekim’den bugüne tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkı atalarından miras kalan kendi topraklarında bir soykırıma maruz bırakılıyor. İstilacı ve katliamcı İsrail devletinin kana susamış ordusu insanlığın asırlardır üzerinde ittifak ettiği ahlaki ve insani ilkeleri çiğnemek konusunda hiçbir tereddüt göstermiyor. İşledikleri cinayetleri aynı zamanda 2 milyara yakın Müslüman dünyanın değerlerini çiğneyerek şımarıkça kayda alıp yayınlamak noktasında da korkularının olmadığı görülüyor. Onlara bu cesareti ve özgüveni veren şeyin geri kalan dünyanın 3 maymunu oynaması olduğunun şuurundayız. Gazze halkı meşru direnişini ortaya koyarken onları yaralayan bir diğer nokta geri kalan dünyadaki iktidar ve sermaye sahiplerinin bu ahlaksız orduya ve devlete verdikleri destek, halkların suskunluğudur.  Mübarek Ramazan ayında havalarda uçuşan kardeşlik ve dayanışma edebiyatının Gazze’nin sınır kapılarına takılması bir yüzyıl utanç vesikası olarak sokaklarımızı esir alacaktır. Açlıkla boğuşan çocukların kaybettiği tebessüm İsrail’le ticareti ve siyaseti kesmeyen sermaye ve iktidar sahiplerine ve tepkisiz kalan halkların kalplerine bir vicdan oku gibi saplanmalıdır. Gazze içimizdeki yara değildir! Gazze insanlığa dair son umut ve son kaledir!Bizler buradan tüm açıklığıyla ilan ediyoruz: 
Bugün eğer İsrail’le ticaret devam ediyorsa bunun sorumlusu siyasi iktidardır.
Siyasi iktidar, en azından Uluslararası Adalet Divanı’nın verdiği ara kararı gerekçe göstererek, İsrail’le Türkiye arasındaki ticareti bir an önce bitirmek zorundadır.
İşgal devletinin soykırımcı saldırganlığını dizginlemenin en önemli ayaklarından biri budur!
Dünyanın her yerinde, onurlu insanlar olarak, özgür insanlar olarak İsrail’i köşeye sıkıştırmak, emperyalizmin koruması altındaki Siyonist saldırganlığı püskürtmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağız!"  MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *