image

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Bakan Yumaklı, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek burada Vali Hasan Şıldak’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine gelerek Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşen Bakan Yumaklı, ardından geçtiği AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında açıklamalarda bulundu.

"Üretimin ve üreticinin yüzyılını inşa edeceğiz"

Bakan Yumaklı, "Satın alma gücü kalitesine göre Türkiye dünyanın 11. büyüklükteki ekonomisine sahip. 2023 yılında kişi başına milli gelirimiz 13 bin doları aştı. Tarımdan ulaşıma, milli uzay programından sağlık sistemine, uluslararası diplomasiye kadar Türkiye artık kendi kabına sığmayan, yeni ufuklara yelken açmış bir ülke. Yüzüncü yılını tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti'nde ikinci yüzyılının da startını vermiş güçlü büyük ülke. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığının perspektifinden bakacak olursak; bizler güçlü tarımın güçlü Türkiye'nin anahtarı olduğu anlayışıyla tarımda da inşallah üretimin ve üreticinin yüzyılını inşa etmiş olacağız." dedi.

"Suyu verimli kullanmamız gerekir"

Suyun önemine dikkat çeken Bakan Yumaklı, "Bugün 22 Mart Dünya Su Günü. Suyu korumakla, verimli kullanmakla ki Şanlıurfa herhalde bunun en çok kıymetini bilen illerimizden bir tanesi belki de birincisi. Yaptığımız bütün işlerde, bütün üretimlerimizde, tarımsal üretimlerimizde suyun son derece büyük bir önemi var. Ancak bugüne matuf özellikle 2023 yılının ocak ayında saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde su seferberliği başlatmış idik. 6 gün sonra maalesef dünyanın gördüğü büyük felaketlerden birini yaşadı ülkemiz. Bir süre ara vermek durumunda kaldık ama yeniden 2023 yılının son çeyreğinde su seferberliği konusunu başlattık. Güçlü Türkiye'nin yolu güçlü tarımdan geçer. Güçlü tarım için de bizim su ve sulama açısından bütün unsurlarıyla hazır halde olmamız gerekir. Ancak bu da yetmiyor; suyu verimli kullanmamız gerekir çünkü iklim değişikliği konusu bizim ülkemizi diğer ülkelerden çok daha fazla etkilemiş olacak. Tarım da bunun yüzde 77'sini suyu kullandığına göre bu anlamdaki verimlilik de son derece önemli idi. Bu vesileyle de Şanlıurfa'dan bütün Türkiye'mize tekrar suyun hayatımızdaki önemini bundan sonra çok daha fazla artacağını, yaptığımız her işte ister tarımsal üretim olsun ister sanayi üretimi olsun isterse de diğer dallar olsun suyun merkezi olduğunu ve olacağını tekraren belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı, Şanlıurfa'ya su ve sulama ve tarımsal üretimle birlikte son 22 yılda 205 buçuk milyar liralık tarımsal yatırım ve desteğin olduğunu söyledi.

Pamuk üreticilerine mazot ve gübre desteği ödemesi olarak 1.6 milyar liralık bir ödeme yapılacağını duyuran Bakan Yumaklı, destek ödemesinin bugün hesaplara geçeceğini aktardı.

Bakan Yumaklı'nın Şanlıurfa'daki temaslarının süreceği öğrenildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *