image

Batman TPAO çalışanları 2023 Eylül ayından beri ek mesai ücretlerinin verilmeyerek içerde tutulduğunu bundan dolayı da ciddi anlamda mağdur olduklarını açıkladılar.

TPAO işçileri ek ücretlerinin ödenmemesini gerekçesi olarak tasarruf tedbirlerinin gösterildiğini ancak her gün Gabar’da üretim rekorları kırılmasına rağmen bu tasarruf tedbirinin yersiz olduğunu ve bunun işçileri çok ciddi anlamda mağdur ettiğini söylediler.

Petrol iş sendikası başkanı Veysel Kartal sosyal medya hesabından: “TPAO Emekçilerinin haklı talepleri yükseliyor. Duymayanlara karşı tüm ülkenin gözünü buraya çevirme, artık yeter deme vakti gelmiştir. Demokratik ve yasal hakların kullanılması noktasında petrol Emekçileri hazır, sendikaları hazır.” dedi

Konu ile ilgili Petrol iş sendikası yetkilileri 20 Mart Çarşamba günü TPAO önünde işçilerle birlikte basın açıklamasında bulunacaklarını duyurdu.

TPAO çalışanları ise sendikanın bu mağduriyetlerini dillendirmede zayıf kaldığını, kamuoyu oluşturamadığını ve etkili olamadıklarını belirttiler. MURAT ORHAN


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *