image

Deva Partisi seçim çalışmaları kapsamında Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan Batman’a geldi. Mersin Milletvekili ve Deva Partisi Başkan Yardımcısı M.Emin Ekmen, Belediye Başkan adayı Erdi Işık’ın da katıldığı Şehir turunun öğle saatlerinde olmasından dolayı ilginiz az olduğu görüldü.

Parti otobüsüyle şehir turunun ardından miting yapmayan Ali Babacan gazetecilere açıklamalarda bulunarak hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Ali Babacan, Batman ziyaretinde Batmanlı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirdi. Babacan, Şimşek'in ekonomiyle ilgili sorunları çözmekte zorlandığını ve hukukun kontrolünün kendisinde olmadığını belirtti. Ayrıca, vergi ve faiz artışlarının enflasyonu ve yoksulluğu artırdığını ifade etti.

Babacan, Mehmet Şimşek'i sevdiği bir kardeşi olarak gördüğünü ancak hukuk ve adaletin eksikliği nedeniyle ekonominin düzelmeyeceğini söyledi. Babacan, hükümetin zihniyeti ve keyfilik nedeniyle sorunların çözülemeyeceğini iddia etti.

Ali Babacan’ın konuşmasında öne çıkan bölümler şu şekilde:

“Mehmet Bey sevdiğimiz bir kardeşimiz ama havanda su dövmek zorunda kalıyor. Çünkü hukuk ve adalet meseleleri kendi kontrolünde değil. Memlekette hukuk bu kadar haksızlık oluyor. Bu kadar yanlış yapılıyor. Kontrol edebileceği bir alan değil. Adalet ve eşitlik ilkesi olmayınca da ekonomi olmuyor. On ay geçti on ay. Yapılanlar nedir? Vergi artışı, faiz artışı. Sonuçlar nedir? Enflasyonda artış ve yoksulluk. Atılan adımlara bakın. Faiz artışı, vergi artışı. Sonuçta hayat pahalılığı ve yoksulluk.

Oluyor mu? Olmayacak da üzülerek söylüyorum. Olmayacak. Bizim yakın arkadaşımızın 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler, bu ülkenin ekonomisi başına koysunlar, yapamazlar. Çünkü ülkenin başında Erdoğan zihniyeti olduğu sürece, keyfilik olduğu sürece, ‘Ben hukuk tanımam, aklıma geleni yaparım kimse de ona hesap soramaz’ zihniyeti bu ülkenin başında olduğu sürece bu ülkenin sorunlarını çözmek asla mümkün olmayacak. Siyasette kolay kolay asla ifadesini kullanmamak lazım. Biz bu işi çok yaptığımız için, yıllarca yaptığımız için içini de bildiğimiz için bunu rahatça ifade edebiliyoruz.

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Her türlü sıkıntıyı yaşıyoruz. Şu anda memleketin en büyük sorunu geçim derdi. Özellikle emeklilerimiz, ülkenin dört bir yanında feryat ediyorlar, geçinemediklerini söylüyorlar. Eğer emeklimizin oturduğu ev kendinin değilse, artık bu ülkede asgari gıda ihtiyacını bile karşılayamıyor. Türkiye gemi gemi buğday ithal eden bir ülke haline geldi. Eğer gemiler serbest kalmasaydı Türkiye’de buğday kalmayacaktı. Bunların hepsinin sebebi kötü yönetim.” MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *