image


HÜDA PAR Güngören İlçe Başkanlığı, Gazze'de devam eden katliamı kınamak ve Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla yoğun katılımla basın açıklaması düzenledi.
Yusuf Taze'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Ortaç, "Yüzyıla yakındır siyonist israil mezalimi, Filistinli Müslüman kardeşlerimizin üzerinde cereyan etmektedir. Müslüman kardeşlerimize tarifi olmayan acılar yaşatılmaktadır. Filistin coğrafyası, gönül coğrafyamızdır. Filistin coğrafyasında Kudüs var. Kudüs'te Mescid-i Aksa var. Mescit-i Aksa, ilk kıblemizdir ve bizim için kutsaldır. Şu an bu değerlerimiz maalesef siyonist israilin esareti altında. Müslüman kardeşlerimiz inim inim inlemektedir.7 Ekim'den bu yana özellikle Gazze'de Müslüman kardeşlerimiz soykırıma maruz kalmaktadırlar. Evler, binalar, hastaneler, okullar ve camiler bombalanmakta. Müslüman kardeşlerimizin kadınları çocukları nazik bedenleri paramparça edilmektedir." diye konuştu.
"İnsanlık, israil mezalimine karşı ayağa kalkmışken, bazı insanlar maalesef zulme sessiz kalıyor"

Ortaç, "İsrailin bu zulmüne ve işgaline karşı durmak bir insanlık görevidir. Bu sebeple dünyanın her yerinde vicdanı ölmemiş insanlar meydana döküldü ve İsrail zalimine karşı seslerini yükselttiler. Gazze'deki Müslümanların yanında olduklarını, direnişin meşru olduğu mesajını izzetli bir şekilde ortaya koydular. Dünyanın her tarafında mazlum kardeşlerimiz için meydanlara çıkan bütün insanları selamlıyorum. Amerika'da israilin zalimliğine tepki göstererek kendini ateşe vererek can veren askeri saygıyla selamlıyorum. İnsanlık, israil mezalimine karşı ayağa kalkmışken, bazı insanlar maalesef zulme sessiz kalıyor. Buradan onlara sesleniyorum! İsrail, Müslüman kardeşlerimize zulüm ederken sesiniz çıkmıyorsa, siz de vicdansızsınız." şeklinde konuştu.
"Gazze'nin kuzeyinde bebekler ölüyorsa insanlık ölmüştür"

Dünyanın her yerinde Müslümanların israil zulmüne karşı durarak meydanlara indiğini ve inmeye de devam edeceklerini hatırlatan Ortaç, "Gazze'nin üzerindeki zulüm son bulana kadar meydanlara inmeye devam edeceğiz. Gazze'deki kardeşlerimizin sesine ses olacağız. Onların çağrılarına cevap vermeye çalışacağız. Evet, bugün Gazze'de insanlık ölüyor. Eğer, Gazze'nin kuzeyinde bebekler ölüyorsa insanlık ölmüştür. Eğer Gazze'nin kuzeyinde insanlar açlıktan 20-25 kilo vermişse ve birkaç hafta sonra da açlıktan ölüyorsa bu kabul edilemez. Peygamber Efendimiz, 'Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez onu düşmanına teslim etmez' diye buyuruyor. Bugüne kadar Müslüman kardeşleri için sokağa dökülmeyen, derdiyle dertlenmeyen Müslüman! vicdanından kork, çünkü sen artık vicdanını kaybetmişsin." dedi.

"Müslümanların dayanışması israili rezil rüsva edecek"

Müslümanların yanında yer almak için saf duranlarla birlikte saf durduklarını aktaran Ortaç, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bazıları, 'ümmet uyuyor, bir şey yapmıyor' diyor. Hayır, yapan yapıyor. Elinden geleni ortaya koyanlar koyuyor. Belki bir şey yapmayan sizlersiniz. Gazze'deki mücahitler, tüm ablukaya rağmen işgal rejimine, teröre karşı yiğitçe, sahabe gibi, Müslümanca bir direniş ortaya koyuyor. İmanlarıyla ve silahlarıyla israilin tanklarını karton gibi paramparça ediyorlar. Müslümanlar, güçlerini Gazze'de kaybetmediler. Aslanlar gibi ellerinden geleni yapıyorlar. Kim demiş 'kimse bir şey yapmıyor, ümmet uyuyor' diye. Yemen'deki yalın ayaklı Müslümanlara ne diyeceksiniz? Yemen'deki Müslümanların Filistin'deki kardeşlerimizle danışmasını nasıl görmüyor, nasıl hiçe sayıyorsunuz? Lübnan'daki kardeşlerimizin bedel ödeyerek zalimlere karşı cihat etmelerini nasıl görmezden gelebiliyorsunuz? Müslümanlar ellerinden geleni yapıyorlar elhamdülillah. Müslümanların dayanışması, israili rezil rüsva edecektir."

Basın açıklaması, Molla Abdülbari Çelik'in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *