image


Ramazan ayının cihadi hazırlığı boyutu ile dolu dolu geçirilmesi gerektiği hususuna dikkat çeken İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, Müslümanların kendilerini manen donanımlı hale getirmelerinin önemli olduğunu söyledi.

"Ramazan denilince akla gelen en önemli hususlardan bir tanesi de esasen direniş, cihad ve büyük cihadın beraberinde getirdiği zafer ayı olmasıdır." diyen Yaşasın şunları söyledi:

"Ramazan esasen zafer ayıdır. Büyük bir sabırla, namazla, oruçla, zekatla, arınma ile insanı insan eden, Allah-u Teala'ya yaklaştıran şeyleri yaptırmakla yapmakla aslında insanı nasıl ki en önemli zirve noktadan bir tanesine getiriyorsa, bununla Allah-u Teala büyük zaferler kapısını beraberinde açıyor. Evet, bu salt manevi zafer değil esasen maddi anlamda da böyledir. Nitekim İslam Tarihinin sadece Peygamber efendimiz (s.a.v.)'in yaşadığı dönemin değil tüm bir İslam Tarihinin en önemli olaylarından başlıcası belki birincisi Fetih zaferidir. Ondandır ki Allah-u Teala Furkan günü, hakla batılın ayrıştığı gün, en önemli günlerden biri olarak zikreder. Furkan Zaferi bizzat sahabe oruçlu iken Allah-u Teâla tarafından bahşedilmiştir. Ondan çok değerli bir vakittir."

Her Ramazan ayında Kudüs'ün özgürleşmesi ile alakalı yeni merhalelere girildiğini kaydeden Yaşasın, "Yakın tarihe doğru geldikçe Kudüs'ün, Mescid-i Aksanın zafer kazandığı Kudüs'e karşı giden Kudüs'ün zaferine, özgürlüğüne giden yoldaki en önemli zaferlerin Ramazanda elde edildiğini görürsünüz. Tarihe baktığınızda birçok şey görürsünüz. Her Ramazanda Kudüs'ün özgürleştirilmesi ile alakalı çok daha büyük bir merhaleye giriyoruz. Bu anlamda Kudüs Kılıcı savaşı yine Ramazanda olması hesabıyla son yıllarda değil Kudüs ve etrafındaki Müslümanların, Filistin'in büyük bir olayı olarak geçmiş değil sadece onların belki bütün İslam aleminin aslında bütün insanlığın büyük olaylarından biri olarak gelmiştir. Ve şimdi içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayı bu mübarek Aksa Tufanı vakitlerinde girmiş olması münasebeti ile Allah-u Teala'nın büyük bir ikramı ve Müminler içinde büyük bir zafer fırsatıdır. Bu anlamda Ramazana tabi ki yaptığımız üzere orucumuz, namazımız, zekatımız, fıtır sadakalarımız, tasadduklarımız. Aile bireylerimiz ile komşularımız ile tanıdıklarımız ile eş, dost ile yetişebildiğimiz, sesimizi ulaştırabildiğimiz herkes ile dayanışmalıyız. Özellikle tabi ki özel ibadetlerimiz, başta Kur'an-ı Kerim okumak ki Ramazan Kur'an ayıdır. Yoğun bir şekilde Peygamber efendimizin hayatını okumak, ders almak, ashabının, tabeinin, selafi salihin hayatını bilme, onlardan ibret alma, beraberinde Peygamber efendimizin hadislerini okumak. Kur'an'ı meali, tefsiri ile birlikte anlamaya çalışma, düzenli bir okuma planı oluşturma, virdleri, zikirleri, tesbihatları ve zafer ayı olma cihetiyle de işin cihadi hazırlığı boyutu ile dolu dolu geçirmemiz gereken bir Ramazandır." şeklinde konuştu.

Yaşasın son olarak, "Kendimizi Allah'ın düşmanları ile karşı karşıya gelmemizi her an düşünerek tam bir cihadi hazırlığa sokmak zorundayız. Her şeyden önce nefsi, kendimizi zihni, fikri anlamda arındırmalıyız. Sonra bedensel, mali, çevrenin durumlarını düşünerek bütün güne her olgusu ile her ayrıntısı ile tam bir zaferi kazanabilecek donanıma gelmek zorundayız." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *