image

Bazı sektörlerde olduğu gibi inşaat alanında da mesai kısıtlamasına gidilse de Ramazan ayında zorlu meslekler kapsamında değerlendirilen inşaat işçiliği büyük bir sabır gerektiriyor.

Batman'da ailelerinin geçimini sağlamak için sabahın erken saatlerinde sıcak-soğuk dinlemeden inşaatın yolunu tutan işçiler, hem farz ibadetlerden olan Ramazan orucunu tutuyor hem de günlük yevmiyelerini kazanıyorlar.

Ramazan ayında inşaat sektöründe en ağır iş olarak görülen kalıp ve demir bağlama alanında çalışan işçiler, işlerinin ağır olmasına rağmen Allah'ın verdiği güçle eksiksiz olarak oruçlarını tuttuklarını söyledi.

"Oruç tutmak güzel bir şey"

İnşaatlarda ve zor şartlarda çalışmalarına rağmen oruçlarını eksiksiz tutuklarını belirten Mehdi Ertaş, "Evliyim 3 çocuğum var. 19 senedir bu mesleği yapıyorum ve demirci ustasıyım. Şu an Ramazan ayındayız ve normal işimizi yapıyoruz. Elhamdülillah çok şükür orucumuzu tutuyoruz. Allah bize güç kuvvet veriyor. Ramazandan dolayı çalışma saatlerini kendimize göre ayarlıyoruz. Şu an hava serin olduğu için sabah 08.00'de işe geliyor öğlenden sonra saat 15.00'te eve gidiyoruz. Oruç tutmak güzel bir şey. Allah'a olan borcumuzu veriyoruz. İnşaatlarda çalışarak tutabiliyorsak, daha rahat işlerde çalışanlar daha rahat tutmalıdırlar. Hiç zorlanmadan orucumuzu da tutarak çalışabiliyoruz." şeklinde konuştu.

"Allah bize güç kuvvet veriyor"

Açlık ve susuzluğun kendilerini yıldırmadığını ve eksiksiz oruçlarını tuttuklarını ifade eden İsmail Ata, "Demirci ustasıyım. 4 yıldır bu sektörde çalışıyorum. Evli bir çocuk babasıyım. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sabah 08.00'de iş başı yapıp öğlen 15.00'da paydos ediyoruz. Geçen yıla göre hava daha serin olduğu için çalışma olanağımız daha iyidir. Fazla acıkmıyoruz ama biraz susama var. Çalışırken çok zorlanmıyoruz. Bu da Allah'ın yardımındandır. İşimizi de seviyoruz ve Allah da çalışan insanları sever ve Allah bize güç kuvvet veriyor. Ekmek parası bu zamanda kolay kazanılmıyor. Allah herkesin yardımcısı olsun. Açlık ve susuzluk bizi yıldırmıyor çünkü işimizi severek yapıyoruz." dedi.

"Hem çalışıyoruz hem de orucumuzu tutuyoruz"

Oruç tutmayanlara üzüldüklerini belirten Faysal Gün, "İnşaatta demir işini yaparak çalışıyorum. Ailemin geçimini bu şekilde sağlıyorum. Ramazan ayındayız, oruçluyuz. Çalışmak zorundayız ve işimizden memnunuz. Daha önceki Ramazanlarda da çalışıyorduk ve orucumuzu tutuyoruz. Allah'a şükürler olsun ki şu ana kadar orucumu tutmadığım olmamıştır. Hem çalışıyoruz hem de orucumuzu tutuyoruz. Ramazan ayı olduğu için akşama kadar çalışmıyoruz. Sabah erken gelip öğlene kadar çalışıyoruz. Allah bize güç ve sabır veriyor. Tabi oruç tutmayanlara da üzülüyoruz. Onların da oruçlarını tutmalarını istiyoruz ki bu hayırdan mahrum kalmasınlar." İfadelerini kullandı.
(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *