image

Beşiktaş JK 10-0 Adana Demirspor maçı, o zamanki ismiyle Türkiye 1. Futbol Ligi’nin 1989-90 sezonunun altıncı haftasında oynanan bir karşılaşmadır. Maç, 15 Ekim 1989 tarihinde İstanbul'da, 15.227 seyirci önünde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanmıştır.

Beşiktaş 10-0 Adana Demirspor Maçı

Aslında Beşiktaş, 1989-90 sezonuna kötü bir başlangıç yapmış, ilk beş maçının ikisini kaybetmiş, birinde de berabere kalmıştır. O dönemde Beşiktaş'ın teknik direktörü olan Gordon Milne, Adana Demirspor karşısına tamamen Türk oyuncular ile çıkmıştır.

Maçın ilk golünü 2. dakikada Ali Gültiken attı. Gültiken, Rıza Çalımbay'ın ortasında yükseldiği golü kafayla attı. Daha sonra Metin Tekin'in attığı 2, Feyyaz Uçar'ın attığı 1 golle Beşiktaş, maçın ilk yarısını 4-0 önde kapatmıştır.

Devre arasında Adana Demirspor teknik direktörü Ali Hoşfikirer, 4 gol yiyen kaleci Fatih Yılmaz'ı ve orta saha Sedat Varak'ı çıkarmış, yerlerine Haluk Uğurludoğan ve Çetin Kahraman'ı almıştır.

Maç sonunda Beşiktaş, rakip kaleye 10 gol göndermiş, bu gollerin dördünü Ali Gültiken atmış, Metin Tekin ve Feyyaz Uçar da hat-trick yapmışlardır.

Bu maçtan sonra, Beşiktaş taraftarı Ali-Metin-Feyyaz üçlüsü için beste yapmıştır.

Daha sonra, maçtaki kadro, "efsane kadro" olarak anılmıştır. Maçtaki bu skor, Türkiye profesyonel futbol liglerindeki en farklı skordur.

Maçtan sonra, Beşiktaş iyi bir çıkış yakalamış ve sezonu şampiyon olarak tamamlamıştır. Adana Demirspor ise, sezon sonunda 23 puanla 17. olmuş ve ligden düşmüştür.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *