image

Kendilerine haksız şekilde ceza kestiğini savunan vatandaşlar, doğal gaz şirketinin önüne gelerek protesto düzenledi.

İzinsiz ve haber verilmeden doğal gaz saatlerinin söküldüğünü belirten vatandaşlar, Ramazan ayında mağdur edildiklerini ifade etti.

Vatandaşlar, yetkililere seslenerek sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

"Oruçlu halimizle 5 nüfuslu ailemizi soğukta bırakarak mağdur ettiler"

Yüzlerce vatandaşın bu Ramazan ayında mağdur edildiğini belirten Faruk Gezgin, en son 2 bin 600 TL'lik bir doğal gaz faturasının çıkarıldığını söyledi. Gezgin, "Dün evimize gelip 'yeni saat takacağız deyip' doğal gaz saatimi sökerek eşimi kandırmışlar ve Aksa Doğalgaz şirketine getrmişler. Ardından iki saat sonra evimin doğal gazı kesildi. Buraya gelip sebebini sorduğumuzda bizlere, 11 bin lira cezamızın olduğunu söylüyorlar. Bunun ne cezası olduğunu sorduğumuzda, 'mühür ile oynandığını' söylediler. Bu Ramazan ayında oruçlu halde 5 nüfuslu ailemizi soğukta bırakarak mağdur ettiler. Yetkili kişilerden talebimiz bu sorunumuzu bir an evvel çözmeleridir." ifadelerini kullandı.

Doğalgazları kesildiği için iftara yemek bile pişiremediklerini belirten Mehmet Latif Kurşun, muhatap bulamadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bir kaç gün önce 3 bin liralık doğal gaz faturamı ödedim. Ardından evimize gelip doğal gaz saatimi yerinden sökmüşler ve bana 11 bin lira ceza kesmişler. Ramazan ayıdır ve hepimiz oruçluyuz ve şu an evimde yemek pişiremiyorum. Sebebini sorduğumuzda bize 'saat değişimine gidilmiş' deniliyor. Onlara kaçak varsa razıyım diyorum ama bana hiçbir şey demiyorlar. Bu şekilde çok mağduruz. Sorumlu kişi kimse bu sorumuzu çözmelerini istiyorum."

"Mühürle oynanmış" bahanesiyle 10 ayrı faturanın ceza olarak kendisine kesildiğini ifade eden Ahmet Akgül, "Biz evde yokken doğal gaz sayacımızı sökmüşler. Komşularım beni aradı.  Sayacımızın kim tarafından, neden söküldüğünü sorduğumuzda bana ilk başta şüphe üzerine söküldüğünü söylediler. Bugün tekrar buraya gelip durumu sorduğumda saatimi mühürlediklerini ve bana 10 ayrı ayrı rakamlarla ceza kesmişler. Yine nedenini sorduğumda ise bu sefer 'sayacın mührünün çekildiğini' söylüyorlar. Kafalarına göre herkese ceza kesmişler. Böyle bir adalet yok. Bizden habersiz sayacımızı sökmeleri hırsızlıktır. Yetkililere sesleniyorum; bu sorunumuza çare bulun." ifadelerini kullandı.

"Dilekçemi verdim ve onları mahkemeye de vereceğim"

Doğal gaz saatlerinin söküldüğünü belirten Ahmet Özel, "Daha önce de bir doğal gaz saatimi söktüler, ev boş olduğu için bir yıldır kapalıdır. Buna rağmen 22 bin lira ceza geldi. İtiraz dilekçemi verdim ve onları mahkemeye de vereceğim. İkinci seferde ise ayda 2 bin lira gelen faturama rağmen gelip o saatimi 'arıza var' bahanesiyle sökmüşler. Bunu bizden habersiz gizli ve izinsiz bir şekilde yapmışlar ve gazı da kapatmışlar. Yetkili kişi kimse sorunumuza çözüm bulsun." dedi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *