image

İslam dünyasında 15 asırdır süren mukabele sünneti deprem bölgesi Adıyaman'da Müslümanların oluşturduğu halkalarda devam ediyor.

Peygamber Efendimizin Cebrail (Aleyhisselam) ile Ramazan ayında karşılıklı Kur'an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele, Adıyaman'da cami, kurulan konteyner ve prefabrik mescitlerde sabah namazı öncesi ve öğle namazı sonrası okunuyor.

Ramazan ayı boyunca sesli olarak bir hafızın veya cami görevlilerinin okuduğu Kur'an-ı Kerim sureleri o mekânda bulunanlar tarafından dinleniyor veya Kur'an-ı Kerim'den takip ediliyor. Mukabele Kur'an- Kerim sevgisi aşılamanın yanı sıra öğrenme imkânı da sağlıyor.

Mehmet Zahit Kotku Camii İmamı Abdullah Sağlam Kur'an ayı olan Ramazan-ı şerifte mukabelelerin her gün okunacağını kaydetti.

"15 asırlık sünnet ibadetidir mukabele"

"Bizleri on bir ayın sultanına kavuşturan Rabbimize sonsuz hamd olsun. Bu ayı nasıl geçirmemiz gerektiğini bize en güzel şekilde öğreten Peygamber Efendimize sonsuz salat ve selam olsun. Mukabele 15 asırdan beridir biz Müslümanlar içerisinde bir sünnet olarak devam ede bir ibadettir. Mukabele Kur'an-ı Kerim'in karşılıklı okunmasıdır. Peygamber Efendimiz de Ramazan aylarında Hazreti Cebrail ile beraber karşılıklı Kur'an-ı Kerim okumuştur. Ve o gün bugün dür Müslümanlar her Ramazan'da Mukabele okumaktadırlar. Bizler de camimiz de hem sabah hem de öğle namazında inşallah cemaatimizle beraber mukabelelerimizi okuyacağız.  Çünkü bu aya kıymet veren, değer Kur'an-ı Kerim'dir. Bizde Kur'an-ı Kerim'den nasibimizi almak için bu uygulamayı devam ettireceğiz inşallah." dedi.

"Kur'an hidayet rehberidir"

Kur'an-ı Kerim'in insanlığın kurtuluşu için gönderilmiş bir hidayet kaynağı olduğuna değinen Sağlam,  "Kur'an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. İnsanlık işin bir hidayet kaynağıdır. Hak ile batılı bir birinden ayıran bir kitaptır. Kur'an*ı Kerim Allah'ın sözleridir. Her Kur'an'ın her harfinde on sevap vardır. kurtuluş reçetemiz Müslümanın anayasası Kur'an-ı Kerimdir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *