image

Hatırlanacağı üzere Batman Petrolspor - Anadolu üniversitesi futbol maçını izleyen Hüda Par adayı Serkan Ramanlı ile Dem parti adayı Mehdi Öztüzün’ün aynı fotoğraf karesinde yer alması sosyal medyada gündem olmuştu. Hüdapar il yönetimi ve parti üyeleri bu fotoğrafı olumlu karşılayarak Kürtlerin arasındaki kavganın nefretin son ermesi için güzel bir adım olarak görmüştü ama bu fotoğraf karesi Dem Partili milletvekilleri, yetkililer ve gazetecilerden tuhaf bir şekilde çok sert karşılık görmüştü.

Dem Parti Batman teşkilatının resmi hesabı olan Dem Parti Batman twitter hesabından “Uzun yıllarca başta kentimiz olmak üzere, kürdistan'da halkımıza karşı suç işlemiş, büyük acılar yaşatmış yapılarla bir araya gelmemiz Mümkün değildir!! Parti politkamız ve ideolojik hattımızla düşmanca tavır sergilemiş bu yapılarla mesafemiz çok net ve bellidir. Dün bir futbol karşılaşmasında yaşanan durum, halkımızda ve değerli ailelerimizde büyük bir tepkiye ve infiale neden olmuştur. Öncelikle tüm halkımızı ve değer ailerimizi yaşananlar karşısında sükünete çağırıyoruz. Söz konusu durum, partimizin ilgili kurullarınca incelenmekte olup, geniş değerlendirme daha sonra yapılacaktır. Halkımıza saygıyla duyurulur.” şeklinde çok sert bir açıklama yayınlanmıştı.

Bu tartışmalardan sonra uzun bir süre sessizliğini koruyan Mehdi Öztüzün geçtiğimiz hafta “Her türlü iç ve dış komploya rağmen mücadeleye devam. Halkımıza sözümüz ve borcumuz var.” Diyerek mesaj paylaşmıştı. Mehdi Öztüzün en son paylaştığı mesajda ise Dem Parti Batman hesabından kendisi hakkında yayınlanan mesajı alıntılayarak “Halkı bilgilendirmeleri gerekir. Açıklama yapılmayacaksa ben açıklama yapmak zorundayım...” şeklinde paylaşım yaptı. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *